Lepota

Naučite taj graciozni hod na štiklama

Kad je Merilin Monro rekla: "Dajte devojci dobre cipele i ona može da osvoji svet", prilično smo sigurni da je pričala o štiklama. Ali sve to pada u vodu ukoliko ne znate da hodate u njima...
03.10.2014. - 11:23h

1. Koračajte principom peta-prsti

Najlakši način da izgledate kao amater na visokim štiklama je da celo stopalo spustite na pod odjednom, kao da nosite ravne cipele. Kad ste u štiklama, prvo spustite potpeticu, pa tek onda prste. Ovako će vaš hod delovati prirodnije.

2. Koračajte malim koracima

Hodanje u štiklama će vas naterati da pravite manji raskorak, pa ćete morati da povećate broj (malih) koraka da biste prešli istu udaljenost. Ne preporučujemo minijaturne korake, ali nemojte ni da pokušavate da pravite dugački raskorak kao inače.

3. Ne žurite

Pokušaji brzog hoda u štiklama uvek izgledaju čudno. Između kraćih koraka i nesigrune ravnoteže, najbolje je da ne preterujete još i sa jurnjavom. Uostalom, sporiji hod deluje samopouzdanije.

4. Lagano zabacite telo unazad

Dogodiće vam se da ćete da poželite da hodate brže nego što to štikle dopuštaju, pa ćete, kako biste kompenzovali sporost, isturiti vrat prema napred. Ovo izgleda prilično čudno, zato lagano čitavo telo povucite unazad kad ste u štiklama, jer će to delovati na vaš poriv da se nagnete prema napred.

5. Zamislite da hodate po ravnoj liniji

Kada hodate u štiklama, hodaćete gracioznije ukoliko gledate prema cilju i zamislite ravnu liniju koja ide prema odredištu, umesto da gledate dole u svoje štikle.

6. Izvijte stopalo lagano u luk

Pri svakom koraku, ili ako imate osećaj da ćete pasti, lagano izvijte stopalo u luk kako biste rasporedili pritisak na unutrašnjost cipele. Tako će vam cipela bolje pristajati uz stopalo i lakše ćete manevrisati.

7. Budite sigurni da vam je cipela - taman

Ako vam bilo koja cipela ne stoji dobro, teško ćete hodati u njoj, a ako je reč o štikli, to je onda nemoguća misija. Ako su vaše štikle prevelike, stavite jastučiće za cipele kako bi bolje pristajale. A ako su vam premale, razmislite o tome da ih odnesete na širenje kod obućara.

Izvor: net.hr

Pratite nas i na Tviteru: PRVA