Uz pomoć ove četiri namirnice usne će imati senzualan sjaj!

Jednom nedeljno trebalo bi da uradite piling vaših usana. Uz pomoć nekoliko namirnica koje sigurno imate u svom domu piling će biti jeftin, a veoma efikasan...

.

Šećer

Šećer je odličan dodatak za piling. Najbolje je da pomešate pola kašičice šećera sa dve kapi maslinovog ulja pa dobro da protrljate usne.

 

Bademi

Za pripremu ovog pilinga potrebni su kašičica pavlake, kašičica belog šećera, kašičica mlevenih badema i kašičica maslinova ulja. Sve sastojke pomešajte, a bademe prethodno samljete u mlinu za kafu. Nanesite piling na usne pa trljajte nježno kožu kružnim pokretima. Usne potom operite toplom pa hladnom vodom i osušite. Ostatak smese stavite u teglu i čuvajte u frižideru.

 

Kafa

U činiju stavite pola kašičice kreme ili losiona, 1/4 kašičice sveže mlevene kafe i 1/4 kašičice soli. Smesu umasirajte u usne i potom isperite mlakom vodom.

 

Med

Med je, takođe, prijatelj lepih usana jer čisti kožu i deluje antibakterijski. Stavite u činiju kašičicu meda, kašičicu smeđeg ili beglog šećera i nekoliko kapi vode pa umasirajte na usne. Nakon toga usne isperite mlakom vodom i nahranite hidratantnom kremom.

Izvor: 24sata.hr