Najlepše žene na svetu su Brazilke! Slažete li se?

Šta mislite na kom mestu se nalaze Srpkinje?

.

Prema izboru portala destinationspoint.net zemlje u kojima su žene najlepše su: Brazil, Rusija, Venecuela, Indija, Švedska. Srbija se našla na šestom mestu, a iza nje su Francuska, Argentina, Ukrajina i Italija.

Dame iz naše zemlje, kako je pojašnjeno, predstavljaju "savršeni spoj slovenskih i mediteranskih gena".

Neimenovani autor u kratkom tekstu, ilustrovanim fotografijom manekenke Danijele Dimitrovske, ističe da 99 odsto anonimnih dama na ulicama Srbije imaju izuzetnu figuru na kojoj bi im pozavidele mnoge slavne dame.

Idealnih proporcija, dugih nogu, zaobljenih bokova i ravnog stomaka, svaka prolaznica u našoj zemlji mogla bi da bude zvezda, prenosi Politika.

U tekstu o analizi zemalja sa najlepšim ženama, portal se ogradio konstatacijom da lepih ljudi ima na svakom delu planete i da je svaka žena lepa i jedinstvena na svoj način.

Ali, oni su se odlučili za ovih deset država u kojima mogu da se vide najlepše.

Za šampionke Brazilke se kaže da su odavno marker države Južne Amerike i da su karakteristične po atraktivnim telima i sportskom izgledu.

Bez razlike da li su plavuše poput Žizel Bundešn, najplaćenije manekenke na svetu, ili njene koleginice brinete zelenih očiju Adrijane Lime.

Drugoplasirane Ruskinje se opisuju kao kraljice lepote, a ovu titulu zaslužuju čistim porcelanskobelim tenom, vitkom figurom i visinom.

Iako prema zvaničnoj statistici Venecuelanke ubedljivo vode sa šest osvojenih zvanja mis sveta, od početka izbora 1951. godine, dame iz ove zemlje su se našle na trećem mestu liste najlepših.

Iza njih su Indijke opisane kao elegantne i egzotične.

Poseban atribut, navodi se, njihova sjajna, crna kosa i tamniji ten koji sunarodnice Ajšvarije Rej, bolivudske i holivudske zvezde, znaju savršeno da neguju.

Švedska, država iz koje je do sada izabrano tri mis sveta, nalazi se ispred Srbije – na petom mestu.

Visoke plave lepotice iako dolaze iz zemlje sa severa prijateljski su nastrojene prema svima.

Bez pominjanja i jednog konkretnog imena, a moglo je da bude ime neprevaziđene Brižit Bardo, za Francuskinje se kaže da se prepoznaju po eleganciji i stavu.

Ipak uvršćene su na donjem delu tabele, na sedmo mesto.

Slede Argentinke, Ukrajinke i Italijanke.

Ako se samo pobroje imena dama kojima su ove zemlje domovina od Kristine Kiršner, predsednice Argentine, glumice Mile Kunis čije je poreklo iz Ukrajine ili Sofije Loren i Monike Beluči, diva iz Italije, razumljivo je da nikakva greška ne bi bila napravljena ukoliko bi se lista čitala obrnuto.

izvor: b92