Sprečite ispiranje farbe za kosu

Od farbanja do farbanja je period nerviranja. Farba se uvek ispira, pa već posle nekoliko pranja kosa nije više one boje koje biste želeli. Evo kako to možete da sprečite...

.

Crvenokose
Devojke sa crvenom ili riđom bojom kose imaju dosta problema sa ispiranjem, a rešenje mogu da pronađu u kani. Jednom u toku mesec dana pomešajte kanu sa vodom i ostavite da deluje na kosi oko pola sata pa dobro isperite.

Crnke
Ispiranje kose crnim cajem od velike je pomoći za devojke sa crnom kosom. Skuvajte jak crni čaj i sačekajte da se ohladi, kada operete kosu, za poslednje ispiranje koristite crni čaj. On prirodno potamnjuje kosu. Koristite ovo jednom nedeljno kako biste održali boju.

Brinete
Ako je vaša kosa smeđa, i vama će pomoći crni čaj, ali samo blaže koncentracije. Samo skuvajte malo blaži čaj, sačekajte da se ohladi i isperite kosu čajem.

Plavuše
Ukoliko imate plavu kosu, kosa vremenom može da postane žuta. Da biste to sprečili kupite genicijanu u apoteci, koja nije skupa. Koristi se samo jedna do dve kapljice, ljubičaste je boje i bezbedna je za korišćenje. Bebama se daje protiv bakterija, ali se takođe koristi i za toniranje kose. Dakle, sipajte kapljicu-dve u šampon ili masku za kosu i ubiće vam žutilo.

Izvor: Lepotica