Feng šui boje za venčanje

Boje cveća, ukrasa, pozivnica... Feng šui boje imaju za cilj da stvore harmoniju na dan venčanja zato nije loše znati koje boje se bolje jedna sa drugom slažu od ostalih.

.

1. Jin i jang
Tradicija Feng šuija je u stvaranju harmonije kombinovanjem jina i janga. Boje u Feng šuiju, uparuju se tako što se jang boja upari sa jin verzijom te boje. Naprimer, crvena ide dobro sa svojom jin verzijom - ružičastom bojom. Ostale jang i jin verzije uključuju tamnoplavu i svetloplava, tamnozelena i svetlozelene i ljubičastu i boju lavande.

2. Crna i bela
Tradicionalna venčanje u crno-beloj boji imaju veoma značajno značenje u Feng šuiju. Bela je jang (muško), a crna je jin (žensko). To je krajnja kombinaciji boja koja stvara muško- ženski sklad. To je razlog zbog čega je, ukoliko mlada nosi belu boju njena energija usklađena sa muškom bojom, a mladoženja u crnom usklađen je sa ženskom bojom.

3. Božićne boje
Crvena i zelena boja su uglavnom povezane sa Božićem. Ukoliko je venčanje oko Božića, možete iskoristiti ove boje. U feng shuiju se veruje da kombinacija crvene i zelene boje donosi sreću i uspeh bračnom paru.

4. Metalne boje
Feng šui tradicija veruje da kombinovanje metalinih boja stvara sreću i harmoniju sa kreativnošću i decom. Metalne boje su bela, srebrena, plava i zlatna. Takođe možete kombinovati belu sa žutom, što znači nebo i zemlja. Kombinovanjem zlatne ili bele sa ljubičastom stvarate veliko bogatstvo energije.

5. Loš izbor boja
Postoji nekoliko kombinacija boja za koje se smatra da donose nesreću na dan venčanja. Ne bi trebali da kombinujete crvenu sa plavom, crne sa metalinim bojama (bela, srebrna, siva, zlatna). Kombinacija žute sa zelenom ili plavom takođe nije preporučljiva. Prema Feng shuiju zelena u kombinaciji sa metalnim bojama stvara lošu sreću.

Izvor: Ljepota.ba