4 jednostavna pravila uz koja ćete se probuditi sa savršenom kosom

Dok spavate i noću punite baterije, prilika je da tad učinite nešto i za zdravlje i lepotu svoje kose. Ova četiri jednostavna saveta će da vam pomognu da budete zadovoljni svojom kosom kada se ujutro probudite.

.

1. Pamučne jastučnice su dobre, ali svilena jastučnica još je bolja za kosu, jer manje oštećuje folikule kose noću dok se okrećete sa glavom punom snova po jastuku. Svilena jastučnica ili svilena marama omotana oko kose noću, očuvaće vašu kosu u boljem stanju i ujutro neće biti neprijatnih iznenađenja u ogledalu.

2. Pre spavanja ne preporučuje se vezivanje kose u rep, jer tako možete da slomite vlasi. Ali, ukoliko vam kosa jako smeta i ne možete bez vezivanja, onda rađe koristite platnene gumice ili kosu zavežite maramom, nego obične gumice za kosu.

3. Tople letnje dane iskoristite za pranje kose uveče. Idite na spavanje sa vlažnom kosom i pustite je da se prirodno osuši do jutra – tako će kosa biti bujnija i mekša. Želite li savršenu letnju frizuru – pre spavanja labavo ispletite kosu u riblju kost, a možete i ne morate pre toga na kosu da dodate malo gela. Ujutro ćete imati lagane valove na kosi.

4. Pre spavanja nanesite na vrhove kose malu količinu hranljivog ulja. Možete da kupite posebno ulje za kosu u prodavnicama, ali koristite i neko obično zdravo ulje, kao što je maslinovo ili bademovo ulje (ili njihovu kombinaciju). Vrhovi kose uvek su suvlji od korena, pa će ih malo hidratacije pre spavanja učiniti mekšim i sjajnijim.