Lepota

Budite lepi uz pomoć limuna

Svi znamo koliko je limunada dobra kako za zdravlje tako i za održavanje vitke linije. Ali to nije sve što ova moćna voćka može da vam pruži. Pogledajte šta može da učini za vašu kosu, lice, nokte i telo.
27.08.2014. - 12:38h

KOSA:

Posvetljivanje kose

Sok iz svežeg limuna posvetliće vašu kosu. Na vama je samo da odlučite da li ćete "izvući" samo pramenove, ili ćete postići "ombre look" (svetliji krajevi) ili ćete posvetliti celu kosu. Limunov sok nanesite na željeni deo kose i pustite da se osuši (proces možete da ubrzate uz pomoć fena)

Otklanjanje peruti

Bilo da ga koristite kao preventivu ili kao lek protiv peruti, limun kod ovog problema može mnogo da pomogne. Jednostavno utrljajte limunov sok na kožu glave, ostavite da deluje desetak minuta i isperite. 

Detoksikacija kose

Farba, šamponi, regeneratori i hemijska pakovanja, koliko pomažu toliko i štete kosi. S vremena na vreme treba je "očistiti" od svih tih preparata. Pomešajte pola čaše limunovog soka i pola čaše vode, nanesite na kosu i posle minut isperite (nemojte držati duže kako vam kosa ne bi posvetlela, osim naravno ukoliko to baš želite). 

 

LICE:

Čišćenje kože

Pomešajte so, limunov sok i maslinovo ulje (odnos 1:1:1) i dobićete odličan piling za lice i telo. 

Toniranje lica

Tuferom na koji ste iscedili nekoliko kapi limunovog soka očistite delove lica koju su masni (T zonu) i odmah isperite. Ukoliko vam je prejak sam limunov sok, razblažite ga sa vodom.

Uklanjanje fleka od sunca 

U borbi sa ovom neprijatnom pojavom najbolje rezultate (osim soka od peršuna) daje limun. Vaticom nanosite limunov sok na fleke nekoliko dana.

 

NOKTI:

Uklanjanje fleka sa noktiju

Lakovi za nokte umeju da ostave žute tragove na noktima. Nokatnu ploču ćete uspešno izbeleti ako potopite prste u sveže isceđen limunov sok. 

 

TELO:

Uklanjanje neprijatnih mirisa

Limunska kiselina ubija bakteriju koja prouzrokuje neprijatne mirise, što čini limun savršenim dezedoransom. Samo utrljajte limunov sok ispod pazduha i isperite.