Lepota

TRI saveta za uklanjanje masnog sjaja sa čela, brade i nosa

Užasno nervira kada pogledate fotografiju, a na njoj je najupečatljiviji sjaj sa vašeg čela. je l' da? Uz tri trika i sa prirodnim preparatima to može da postane prošlost...
23.09.2017. - 15:00h

Čišćenje

Prvi korak u rešavanju masnog sloja s T zone jest odgovarajuće čišćenje lica ujutru i uveče. Odaberite nežni tonik za umivanje s niskim PH vrednostima koji će ukloniti višak masnoća s površine kože, ali neće uništiti zaštitni sloj. Lice nemojte tretirati agresivnim sapunima jer ćete postići suprotni efekat. Jednom nedeljno uradite i piling kože koji će ukloniti mrtve ćelije i nečistoće s površinskog sloja kože.

 

Maska za lice


Barem jednom nedeljno priuštite sebi masku za lice koja će sigurno ukloniti višak masnoća s područja brade, nosa i čela. U tom zadatku posebno će biti delotvorna zelena glina, običan sveži krastavac isečen na kriške ili "smoothie" napravljen od malo zobene kaše, jednog svežeg krastavca i kašike jogurta. Ovakav "smoothie" držite na očišćenom licu oko pola sata, a potom isperite hladnom vodom.

 

Nežna šminka

Agresivne kreme i kozmetički proizvodi dodatno će da zamaste T zonu. Zato birajte nežne pudere i druge preparate za lice. Najbolje bi bilo da koristite organske proizvode za lice s prirodnim AHA kiselinama i vitaminima A i E.

Izvor: Zadovoljna.hr