Jabukovo sirće - Tajni sastojak za savršenu kožu

Iako su prodavnice prepune kozmetičkih proizvoda, čini se da se dame sve više odlučuju za one iz kuhinje. Mi vam predstavljamo blagodeti jabukovog sirćeta...

.

Tonik
Jabukovo sirće će očistiti vašu kožu kao malo koji kupovni tonik. Čišćenje kože jabukovim sirćetom naročito se preporučuje onima koji imaju neke vrste upala na koži jer blagotvorno deluje i smiruje. Posebno je pogodno za one koji imaju psorijazu ili akne. Sve što treba da uradite jeste da stavite nekoliko kapi jabukovog sirćeta na vatu i premažete lice, ali i celo telo.

Maska za lice
U razmeri pola-pola pomešajte jabukovo sirće i lekovitu glinu. Ukoliko vam glina nije dostupna nju može da zameni soda bikarbona. Ništa vam neće izvršiti bolju detoksikaciju kože od ove maske koju na licu treba da držite ne manje od 10 minuta.

Dezodorans
Sirće smrdi jel da? Ali ipak, njegov neprijatan miris veoma brzo nestane, a veoma je delotvoran kao zamena za hemijske dezedoranse. Nakon što nanesete sirće sačekajte nekoliko minuta da se koža osuši i njegov miris će veoma brzo nestati.

Opekotine od sunca
Ukoliko ste predugo boravili na suncu i koža vam je crvena i u opekotinama, sirće vam može pomoći. Razredite da sa vodom i premažite crvene delove kože. Takođe, možete i da napunite kadu vodom i u nju sipate jednu šolju sirćeta.

Gljivice
Ukoliko imate problema sa gljivicama na koži, jabukovo sirće može da vam pomogne. Nanesite sirće na zahvaćena područja najmanje dva puta dnevno. Možda će malo peckati ali će ukloniti i najjače slučajeve gljivica. Ako koristite ovaj recept za decu, sirće razredite vodom.

Detoksikacija tela
Napunite kadu vodom i u nju sipajte dve šolje jabukovog sirćeta. Ležite u toj vodi nekoliko minuta i telo će vam biti očišćeno od toksina, koža zategnuta i hidrirana.

Evo još nekih dobrobiti jabukovog sirćeta:

  • Leči perut
  • Snižava krvni pristisak
  • Poboljšava varenje
  • Smanjuje gorušicu
  • Bori se protiv infekcija poput Candide
  • Čisti i dezinfikuje čiste površine

Izvor: Žena.hr