Ovako ćete sigurno prestati da grickate nokte!

Svakodnevno vi uporno pokušavate da prestanete da ih grickate, ali čini vam se da baš ništa ne pomaže u tome da nokte držite dalje od svojih zuba...

.

Najbitnija stvar je: Ukoliko postoji želja, onda postoji i način!

Bilo da ste jedna od onih osoba koje neprestano grickaju nokte ili ste pak ona koja to radi samo onda kada je pod velikim stresom, grickanje noktiju zna veoma da izluđuje. Pogotovu kada pogledate proizvod svog nekada nesvesnog grickanja.

Mi smo pripremili za vas nekoliko saveta i trikova pomoću kojih ćete uspeti da prestanete da grickate nokte.I to zauvek. O da vaši nokti mogu zaista da blistaju ukoliko se pridržavate ovih saveta:

Lak sa gorkim ukusom

Postoje lakovi pravljeni upravo za osobe koje grickaju nokte. Kada ih nanesete na nokte, oni i posle sušenja zadržavaju izrazito gorak ukus koji vas odvraća od toga da nokte ponovo stavite među zube. Naravno, ovaj način uvek može da zameni i stara dobra ljuta paprika. Naravno, to ne važi za one koji uživaju u pikantim ukusima.

Redovan manikir

Dajemo toliko novca da bi nam nokti izgledali savršeno, zašto onda da ih uništimo? Ukoliko su vaši nokti predivno sređeni, sa novim lakom namazanim pod konac i prosto blistaju, onda će vam svakako biti žao da ih izgrickate. Možda još efektivniji je gel manikir jer je veoma teško da sloj gela preko nokta pregrizete. Gel na noktu stoji dve do tri nedelje, a sa ponovnim nanošenjem i korekcijama taj period će se produžiti i na nekoliko meseci. Vremenom ćete zaboraviti na grickanje noktiju pa će vaši nokti početi da rastu i postajati dugi i jaki posle mnogo vremena.

Redovno secite nokte

Ukoliko ne volite dugačke nokte onda gel manikir i nije za vas. Zbog toga se onda trudite da svoje nokte redovno održavate toliko kratkim da nemate šta da izgrickate.

Opuštanje

Najčešće nokte grickamo u izrazito stresnim situacijama, zbog toga potrudite se da nađete neki drugi način za opuštanje. Na primer joga. Verovali ili ne, ali Joga može biti pravi lek za izrickane nokte. Joga pomaže da se opustite, oterate loše misli i smirite telo, a sa tim i da iskorenite pravi izvor potrebe za grickanjem noktiju.

Skrenite misli

Mnogi koji su imali problema sa grickanjem noktiju tvrde da su prestali sa tom lošom navikom tako što su pronašli novi vid izbacivanja stresa iz organizma. Tako su jedni stiskali lopticu za izbacivanje stresa, drugi su nešto crtali i žvrljali, dok su se treći igrali sa pramenom kose... Sigurno i vi možete da pronađete nešto drugo na šta ćete iskaliti svoj stres, a da to nisu nokti.

Trud je najvažniji

Nokti ne mogu sami da prestanu da budu izgrickani. Vi morate da sav svoj trud uložite da bi prestali da prste prinosite ustima i izgubite ružnu naviku grickanja. Ukoliko sami donesete odluku i nje se čvrsto držite, onda ništa ne može da vas zaustavi, a saveti iznad mogu samo da vam pomognu.