Osećajte se moćno u mini suknji

Duboko smo zagazili u leto, ali to ne znači da ne treba da se kratko osvrnemo na kratku suknju, svima dragu. Njeno veličanstvo mini uvek je u modi, a da biste maksimalno iskoristili njene čari, trebalo bi da usvojite nekoliko pravila nošenja.

.

Revoluciju zvanu mini suknja digla je kreatorka i vlasnica londonskog butika „Bazar“ Meri Kvant. Znate kako? Na jednoj reviji ju je iznerviralo koliko se manekenka muči da hoda u dugačkoj suknji, pa je uzela makaze i krajcnula suknju 10 cm. Onda je shvatila šta je uradila, a žene širom sveta su joj večno zahvalne. Kao što je Koko obukla ženu u muško odelo, tako je Meri skinula višak sa ženskih nogu, omogućivši im da se slobodno kreću i prekrštaju. Zavode. Čikaju. Igraju. Skaču. Budu lepe i slobodne.

Prvu mini suknju prošetala je tanušna manekenka Tvigi, prenevši i na ostatak sveta pasiju ka modi i žestokom pomeranju granica. Meri Kvant je izjavljivala: “Nisam ja stvorila mini-suknju, ona je nastala na ulicama Londona. ” Suknja je predstavljala emancipaciju žena, bunt, koji je obeležio čitavo poglavlje u istoriji mode. Evo kako da ih sa uživanjem i radošću nosite, na predlog stiliste Roberta Verdija:

- One odgovaraju svakoj građi pošto su univerzalnije od klasičnih - previše uskih i super mini. Mini suknje takođe daju vašem izgledu dašak nevinosti, posebno jer su poznate po tome što su ih nosile učenice katoličke škole. 

-  Najveća uvreda za suknju je pogrešan izbor obuće. Ipak, uz kratke mini suknje možete nositi bilo koju vrstu obuće – štikle, sandale, baletanke, starke, kanađanke, platforme…

Svaki put kada planirate da nosite mini suknju a želite da izgledate casual, obujte platforme.Taj tip cipela momentalno ublažava momenat sređenosti koji mini suknja izaziva. Takođe možete nositi baletanke ukoliko idete na dejt i želite da se osećate opuštenije.

Želite uglađeniji look? Obucite košulju sa kragnom i uvucite je u suknju. Takođe, mini suknju možete upariti sa ne tako uskom, a ne ni previše širokom majicom. Vi želite da se vaša građa jasno vidi, stoga ako nosite nešto previše široko gore izgledaćete šljampavo.

- Ukoliko je vaša suknja jednobojna, onda se apsolutno možete igrati bojama i dezenima majice. Ovo će momentalno učiniti da se kratkoća suknje čini manje skandaloznom.

- S obzirom na to da uskoro stiže jesen, možete je upariti sa bajkerskom jaknom ili muškim crnim blejzerom. Bajkerska jakna ovakvom izgledu dodaće oštrinu ovakvom, a muški blejzer malo muške jačine ovom klasičnom ženskom outfitu. 

Šta god da radite izbegavajte nošenje kaiševa na mini suknju. Dodavanje kaiša će učiniti da vaš torzo izgleda kraće nego što zapravo jeste jer kaiš stalno podiže suknju na gore.