Sunce je oko deset puta jače od najjačeg hidrogena za kosu

Kada se izlažemo suncu, mnogi od nas brinu o zaštiti kože. Na kosu ne mislimo u dovoljnoj meri. A trebalo bi...

.

Zaštita od UV zračenja su u neraskidivoj vezi sa negom kako kože tako i kose. Leti, odlasci na plažu i bazene zahtevaju i dodatnu pažnju kada je reč o nezi. Sunce, vetar, morska voda, hlor itekako oštećuju kosu. Ona postaje krta, suva i nekoliko nijansi svetlija. Zato, zajedno sa pakovanjem kofera i pravljenjem planova za leto, planirajte i zaštitu kose, koja počinje još pre puta.

ODLAZAK KOD FRIZERA

Pred put, naročito ako imate farbanu kosu posetite frizera i uradite tretman revitalizacije. 

NA PLAŽI 

Iako ste se podvrgli ovom tretmanu, o svojoj kosi moate razmišljati i za vreme boravka na plaži. Nošenje šešira, marame ili kačketa bi trebalo da bude obavezno, što predpostavljamo i nije neki zadatak, jer osim zaštitne uloge ovi aksesoari imaju i estetsku funkciju. Preparati sa zaštitom za kosu su uvek dobrodošli, jer će vašoj kosi obezbediti vlagu i sprečiti njeno svetljenje. Osobe sa plavom ili pepeljastom kosom moraju obavezno po izlasku iz bazena da isperu kosu, kako im ne bi posatala zelena. 

SPAS U MASLINOVOM ULJU

Koliko je dobro za ishranu, toliko je dobro i za kožu i kosu. Bilo bi dobro da vam na plaži kosa bude natopljena pravim maslinovim uljem. Posle plaže trea je dobro isprati nekim blagim šamponom i obavezno stavite regenerator.

UKOLIKO KOSA NIJE FARBANA

Sunce izbeljuje kako farbanu tako i prirodnu kos. Zato, tokom leta koristite šampone za farbanu kosu (iako nije) jer su oni po pravilu blagi i hranljivi, a štite i od UV zračenja.