Negovani nokti: 5 trikova za čvrstoću i brzi rast

I vi možete da imate negovane ruke i savršen manikir.

.

1. Jedite hranu bogatu proteinima
Nokti se sastoje od proteina, pa je važno da jedete hranu bogatu belančevinama poput jaja, mesa i mahunarki. Za brži rast i čvrstoću korisni će biti i proteinski napici sa dodatkom vitamina D.

2. Trljajte beli luk
Raspolovite glavicu belog luka, pa polovinama dobro natrljajte rožnate površine. Sokovi iz ovog luka ubrzće rast noktiju.

3. Obavezni vazelin
Ručno pranje sudova sa jakim hemijskim deterdžentima uništiće vaše nokte. Treba li uopšte da se ističe da su rukavice apsolutni imperativ prilikom pranja? Rast podstaknite redovnim podrezivanjem noktiju, a pre spavanja obavezno nanesite vazelin na celu površinu nokta i okolnu kožicu.

4. Nezaobilazno maslinovo ulje
Suvi nokti lakše se lome. Osigurajte njihovu elastičnost i vlažnost sa tek nekoliko kapi maslinovog ulja! U slučaju naročite isušenosti nanesite ih na površinu nokta svakih nekoliko sati dok ne primetite promenu.

5. Čitajte deklaracije
Izbegavajte bojenje lakovima za nokte koji sadrže štetne hemijske spojeve kao što su sulfonamidi, tolueni i formaldehidi, jer oni narušavaju prirodnu ravnotežu. Umesto toga posegnite za prirodnim preparatima za ulepšavanje.