4 načina uz koje ćete jednom zauvek sprečiti urastanje dlačica

Vredno ste se pripremali za skidanje u bikini i onda su sve pokvarile urasle dlačice? Nemojte očajavati jer još imate vremena da se rešite tih ružnih tačkica i to na neinvazivan način za razliku od istiskivanja dlačica što ovaj estetski problem može samo još više da pogorša.

.

Sprečite pojavu uraslih dlačica:

1. Izbegavajte preusku garderobu
Želite li da sprečite pojavu uraslih dlačica izbegavajte preusku garderobu koja uzrokuje trenje što stvara pritisak na folikulu dlake, usled čega postoji veća veroatnoća da će dlaka rasti prema unutra, a ne prema spolja.

2. Obrijte se pred kraj tuširanja
Brijanje može biti stresno za kožu jer se pri nepravilnom brijanju oštećuje folikula dlake i pospešuje njihovo urastanje. Stoga brijanje ostavite za kraj tuširanja kada je koža dobro omekšana, kao i dlačice, čime će brijanje biti maksimalno nežno i postojaće minimalna opasnost od urastanja.

3. Uvek koristite hidratantnu kremu za brijanje
Kod kovrdžavih i grubljih dlaka veća je verovatnoća da će urasti, što znači da na bikini zonu morate posebno paziti. Zato pri svakom uklanjanju suvišnih dlačica koristite hidratantnu kremu za brijanje.

4. Redovno radite piling
Piling pre bilo koje vrste depilacije odličan je način za sprečavanje uraslih dlačica. Naime, što je sloj mrtve kože deblji, to je dlakama teže da probiju na površinu i rastu normalno, a piling uklanja mrtve ćelije kože i tako omogućava dlačicama da rastu u pravom smeru.

Dogode li vam se urasle dlačice:

Tretirajte ih kao mitiser
Urasle dlačice vrlo su slične mitiserima, pogotovo ako se upale, što se često i dogodi. Stoga koristite istu taktiku kao i za uklanjanje mitisera, dezinfikujte ih određenim sredstvom nekoliko dana za redom i radite piling, što bi trebalo biti dovoljno da upala splasne i da dlačica dobije dovoljno prostora da izraste.

Držite topli oblog preko dlake
Možete li da vidite uraslu dlačicu u koži stavite na nju topli oblog koji će omekšati dlaku i ublažiti iritaciju. Držite oblog nekoliko minuta i ponovite postupak dva do tri puta na dan.