Ravna ili kovrdžava?

Postoji recept za stajling prirodne kose.

.

Kovrdžava kosa leti svakako dolazi do izražaja, ali veliki minus je to što morate stalno da je perete, jer se zbog soli u kosi ona lako petlja, stoga svakako koristite preparate za lakše raščešljavanje.

Ukoliko imate tek lagano kovrdžavu kosu, iskoristite ovo godišnje doba i naglasite teksturu svoje kose uz pomoć preparata za kovrdžanje ili sprejeva na bazi soli, koji će vam i u gradu omogućiti da postignete željeni morski izgled.

Kosu nemojte češljati dok je suva. Raščešljajte je dok je u potpunosti mokra i pustite da se sama osuši kako biste definisali pravilne kovrdže.

Ukoliko imate ravnu kosu, ona će se na plaži ipak lagano 'nagužvati', a ukoliko nikako ne volite taj izgled, preporučujemo da se svakako u vašoj torbi nađe češalj sa širokim zupcima kojim možete umiriti vlasi češljanjem svaki put kada izađete iz vode. Nikako nemojte mokru kosu vezati u rep ili punđu, jer će vam svakako kasnije biti valovita.

Ako peglate kosu, svakako koristite neki preparat koji štiti od topline kako ne biste previše oštećivali vlasi. Takođe predlažemo peglu za kosu kojom možete ravnati i kovrdžati kosu, ako poželite promenu stajlinga.