Lepota

Napravite sami šećernu pastu za depilaciju

Veoma je jeftino! Napravite sami šećernu pastu za egipatsku depilaciju!
02.07.2014. - 10:39h

Egipatska depilacija, način depiliranja koji ne izaziva iritaciju, deluje antibakterijski i savetuje se svima koji imaju problema sa kožom.

Šta je potrebno?

2 šolje šećera
1/4 šolje vode
1/4 šolje limunovog soka
1 mala kašikica meda

Kako pripremiti?

U šerpicu ili lonče sipajte šećer i stavite ga na srednju vatru da se rastopi, ne potpuno. Dok je smesa još gusta u nju sipajte limunov sok i vodu. Sve zajedno kuvajte na tihoj vatri oko 5 do 10 minuta sve dok smesa ne postane crvenkasto-zlatne boje.

Potom šerpu skinite s vatre i energično mutite dok se sva pena sa površine smese ne izgubi. Dok je još topla, smesu prebacite u neku staklenu činiju.

Kako koristiti?

Dobijena smesa treba u potpunosti da se ohladi. Zatim izvlačite kuglice veličine oraha (oblikujte ih dlanovima). Prstima kuglicu razvlačite sve dok ne postane potpuno svetle nijanse.

Tako oblikovanu šećernu pastu stvite isključivo na suvu kožu i to suprotno od smera rasta dlaka i brzim pokretom ih povlačite i to u smeru rasta dlaka. I tako iznova.

Treba paziti da se pasta potpuno ne stvrdne, zato je najbolje da činiju sa njom stavite u činiju sa mlakom vodom. Ukoliko se previše rastopi ubacite je u frižider.

Šta moramo znati?

Najbolje je da u trenutku depilacije dlačice budu dugačke tri do pet milimetara. Egipatska depilacija uzrokuje slabljenje folikula dlake i usporava, a ponekad i potpuno zaustavlja rast dlake.

Da bi depilacija imala potpuni efekat, najbolje je da se pre nje istuširate kako bi se koža omekšala i pore otvorile. Tako će depilacija biti i bezbolnija...