Prihvatite ove savete i imaćete savršenu bikini zonu!

Dolazi leto, a sa njim i kupaći kostimi. Ukoliko se budete pridržavali ovih pravila, nećete imati problema sa svojom bikini zonom...

.

1. Koliko često treba da se ide na depilaciju?
Dlačice ne rastu svima jednakom brzinom pa zato ne postoji točno određeno vremensko razdoblje za depilaciju.

Ukoliko ste upravo prvi put bili na depilaciji voskom (ili šećernom pastom) ili se neko duže vreme niste depilirali, jedan deo dlačica nalazi se ispod površinskog sloja kože i samo što nije izrastao. Ali, ako ste već bili na nekoliko uzastopnih tretmana, preporučuje se depilacija na svake tri do četiri nedelje.

2. Brijanje izaziva rast debljih i čvršćih dlačica
Muči li vas pitanje da li smete da se brijete nakon depiliranja voskom, odgovor je – da. Međutim, to će vas uvek vratiti korak unazad, jer nakon svakog brijanja dlačice rastu deblje i čvršće. Zato, ukoliko možete, radije se strpite do prve sledeće depilacije. Ukoliko odlazite redovito na depilaciju voskom ili šećernom pastom, s vremenom ćete uočiti promenu u teksturi dlačica, njihovoj boji i količini.

3. Čupkati ili ne?
Neke žene gotovo opsesivno pincetom čupkaju svaku svoju dlačicu. Istina, nakon depilacije mnogo je lakše i bezbolnije iščupati – često ih možete doslovno izvući bez ikakvog bola.

Međutim, poput brijanja, i čupkanje vas vraća nazad.
Dlake na našem telu rastu u određenim fazama. Nakon depilacije vaše telo registruje nedostatak dlačica koje potom počinju da rastu.

Međutim, ukoliko čupkate pincetom izrasle dlačice, one neće sve rasti jednakom brzinom. U tom slučaju nemojte da se čudite ako vam nakon depilacije dlačice počnu da rastu brže nego prošli put. Zato, ukoliko se ne suzdržite od čupkanja, ni uz najstručniju depilaciju nećete moći da imate savršeno depilirano telo.

4. Nakon depilacije bikini zone – piling!
Ne bojte se pilinga nakon depilacije bikini zone! Naravno da nećete besomučno da trljate taj osetljivi i depilacijom pomalo iritirani deo kože (pogotovo ne prvih nekoliko dana nakon tretmana), ali blagom i redovnom negom u razdoblju između depilacijskih tretmana možete učiniti puno.

Ukoliko imate masnu kožu, dva do tri puta nedeljno koristite piling na bazi soli. Za normalnu ili suvu kožu preporučuje se piling na bazi šećera.

5. Hidratacija kože
Postoji čitav niz raznih hidratantnih krema obogaćenih vitaminima za negu kože nakon depilacije. Najbolje je da se odabrere ona krema koja vam neće začepiti pore. Hidratantna krema je pogotovo bitna, jer osim što kožu čini mekšom i zdravijom, onemogućava urastanje dlačica.

Izvor: Zadovoljna,hr