Leto je! Opustite se i eksperimentišite bojama...

Sigurnost prija ali u modi postaje dosadna! Pročitajte modne savete blogerke Jovane Petković Principesse

.

Leto je period kada i ziceraši za boje eksperimentišu, opuste se i odu van svojih ustaljenih pravila. Sigurnost prija ali u modi postaje dosadna. Svi imaju svoje omiljene boje, neki su umislili da im druge ne stoje a neki se boje da ne naprave grešku. Boje nisu hrana pa da nas boli stomak ako ih pomešamo! Šta je najgore što može da se desi? Čudan pogled prolaznika? Ništa strašno, zar ne?

Zaštitni znak leta su svetle boje i lepršavi materijali ali ove sezone imamo pojačanje. Metalik boje smo navikli da vidjamo zimi ali ovog leta srebrna i zlatna imaju svoju ulogu. Izbegavajte da ih nosite preko dana jer one ipak služe da letnje noći izgledaju glamuroznije.

Cvetni print je nešto što iz sezone u sezonu sve više volimo, budite obazrive jer pogrešan izbor može vizuelno da proširi vašu figuru.

Pastelne boje: mint, tirkizno plava, baby roza čak i kada ih vidimo zimi pomislimo na leto.

Suptilna lila boja ovog leta zauzima drugo mesto po izboru Pantone instituta za boje. Pitate se koju su boju stavili na prvo mesto? Plava nijansa "Dazzling Blue"

I na kraju veličanstvena bela, tako jednostavna a tako moćna, ni ne deklarišemo je kao boju ali ona sama govori hiljadu jezika.

Više o modnoj blogerki Jovani Petković možete da pogledate ovde: Principessa

Pročitajte još: 

Da li je pogrešan izbor cipela poput pogrešnog izbora muškarca?