Rešavamo sve probleme koje može da vam stvori jedan karmin

Karmin na majici? Polomljen karmin? Istopljen omiljeni karmin? Pogledajte kako da reštie ove, ali i mnoge druge probleme koje može da napravi vaš omiljeni ruž za usne...

.

Polomljeni karmin

Uzmite polomljeni kraj karmina i lagano ga istopite upaljačem tako da se njegov donji, polomljeni deo blago istopi. Zatim ga pritisnite uz drugi deo karmina i tako spojene delove držite nekoliko sekundi. Ako je istopljeni deo procureo sa strane sklonite to čačkalicom. Karmin zatim stavite u frižider na oko sat vremena i biće kao nov!

Istopljeni karmin

Da biste spasili istopljeni karmin, potrebna vam je kutijica od starog labela. Sav istopljeni karmin stavite u nju i potrudite se da ga što više nagurate. Višak koji gore ostane skinite nožem. Zatvorite kutijicu i stavite je u frižider. Karmin nanosite četkicom za usne.

Karmin vam se uvek nađe na zubima

Nakon što ste naneli karmin, napućite se kao da želite nekoga da poljubite i onda stavite svoj kažiprst na usne. Kada ga sklonite na njemu će ostati otisak karmina i to u onoj količini koja bi završila na vašim zubima, ali ste ga na ovaj način sklonili pre nego što je počeo da pravi probelm.

Karmin vam isušuje usne

Prvo, trudite se da uvek izaberete što kremastije karmine umesto onih mat. Pre nego što nanesete karmin, na usne stavite balzam za usne. Zatim maramicom lagano sklonite sav višak balzama za usne jer će previše balzama sprečiti karmin da se veže za vaše usne što dovodi do toga da karmin brže spadne. Samo mali sloj balzama hidriraće vaše usne, a karmin će sasvim normalno stajati na njima.

Karmin vam se uvek razmaže po rubu usana

Sa četkicom za nanošenje karmina izvucite tanku liniju tačno iznad ruba usana i to puderom, a zatim je polako utapkajte da bi se stopila sa kožom i tako bila neprimetna. Puder će se ponašati kao barijera između vaših usana i njihovog ruba i tako sprečiti da se karmin razmaže.

Vodootporni karmin neće da se skine uveče

Nanesite malo deblji sloj vazelina na usne i pustite ga da odstoji oko 15 minuta. Potom uzmite komad vate, pokvasite je, na nju nanesite malo šećera i istrljajte usne. Isperite vodom, posušite peškirom, a onda opet namažite vazelinom da bi se nahranile i bile spremne sa sledeći dan.

Dok pijete kafu karmin vam uvek spadne

Bilo da je kafa, čaj ili topla čokolada ukoliko pijete tople napitke oni će istopiti vaš karmin i on će veoma brzo spasti. Zato se potrudite da kada god pijete ove napitke to radite slamčicom koja će sprečiti da vaš karmin dođe u dodir sa toplotom i rastopi se.

Karmin na majici

Preko fleke od karmina prvo pospite hladnu vodu. Zatim uzmite detardžent za sudove i pospite nekoliko kapi na fleku. Prstom lagano razmažite detardžent i ostavite da deluje oko 15 minuta. Isperite hladnom vodom i uobičajeno operite majicu.