Kosa u bojama duge! Ofarbajete se pomoću krede

Želite kratkoročno da promenite boju kose? To možete da uradite, verovali ili ne, pomoću krede! Pogledajte koje boje da izaberete za vašu kosu, kako da se ofarbate, ali i kakve frizure su najbolje...

.

Kreda se na kosu vrlo lako nanosi i može se kombinovati jedna boja ili čak više njih istovremeno. Savršene su za noćne izlaske, maskenbale, ali i one najhrabrije koji vole da privlače pažnju kada se po danu šetaju gradom. Takođe, ovo je idealno za dame koje nisu sigurne da li je ekstremna promena boje kose prava stvar za njih. 

Postoje specijalizovane krede namenjene samo za kosu. Mogu se pronaći u pojedinim parfimerijama ili na internet prodavnicama, ali njima zamena mogu da budu i obične krede za tablu!

Zato, ukoliko želite da eksperimentišete i svoju kosu obojite u ljubičasto, roze, zeleno ili plavo, ili možda samo da izvučete šarene pramenove, onda je najbolji način da to uradite upravo kredama. Zašto? Jedno pranje i sva boja je spala! Mada verovatno je da će se ona već nakon dva dana skinuti.

Ono što je bitno napomenuti jeste da kreda ne sme da bude na bazi ulja. Takođe prilikom nanošenja ne bi smela da dodiruje koren glave, a sa njom ne biste smeli ni da bojite trepavice ili obrve! Ukoliko je napolju kiša, zaboravite na farbanje kredom!

Koje boje koristiti?

Ukoliko ste plavuša, na vašoj kosi najbolje stoje plave, pink i zelene nijanse.

Brinete imaju veoma dobru osnovu za svaku boju, zato skupite hrabrost i slobodno eksperimentišete: tirkiz, pink, ljubičasta, narandžasta...

Crvenokose, napravite od vaše kose pravu vatru tako što ćete se poigrati narandžastom, žutom i crvenom. Mada, ništa lošije na crvenoj kosi neće stajati ni zelena i plava kao dobar kontrast...

Uz crnu kosu takođe idu sve nijanse tako se slobodno poigrajte kako plavom, ljubičastom i zelenom, tako i vatrenim nijanasama...

Kako obojiti?

Operite kosu i ne stavljajte regenerator! Zatim, odvojite željeni pramen, pa ga uvrćite oko svoje ose i trljajte kredom. Što više nanosite boja će biti intenzivnija. Koristite se ovim ako želite da napravite ombre efekat.
Ukoliko imate plavu kosu, preskočite korak pranja i kredom bojite suve pramenove!

Kada ste dobile željenu boju, ostavite da se kosa osuši na vazduhu ili, ako želite da ubrzate proces, sušite je na najmanjoj jačini fena kako ne biste oduvali kredu.

Kada je kosa 90% suva, peglom za kosu fiksirajte boju. Kako bi se boja što duže zadržala, poprskajte kosu lakom.

Da bi vam bilo malo jasnije pogledajte video:

.

Kreda isušuje kosu, zato, kada je budete oprali i skinuli boju, stavite neko pakovanje koje će je oporaviti.

Frizure...

Kosu sa raznobojnim pramenovima možete ispeglati ravno, a možete i presom za kosu napraviti lokne.

Takođe, možete i napraviti raznobojne pletenice poput ove iz videa: