Sredite kožu meditacijom

Kada biste pravili listu svega onoga što loše utiče na vašu kožu, da li bi stres bio na njoj?

.

Svi znamo da dijeta, loša higijena i korišćenje neadekvatnih kozmetičkih proizvoda loše utiču na vašu kožu, mnogi zaboravlja ju na jedan ključni faktor koji je veoma loš za kožu... stres!

Zbog toga, nekoliko minuta dubokog disanja nije dobro samo za ljude oko vas već čuva i vaše lice i kožu tela, kažu eksperti za meditaciju.

Sa njima su saglasni i naučnici, meditacija je dobra za mnoge sfere života i zdravlja.

"Meditacija je odlična za sve", kaže doktorka Dženet Graf, asistent profesora dermatologije ma Medicinskom centru Maunt Sinai i dodaje:

"Ništa nije dobro kao meditacija. Kada ste u stanju duboke relaksacije i kada duboko dišete pomažete svaku ćeliju u vašem telu, pa samim tim i ćelije kože".

Ništa nije loše za kožu kao stres, a meditacijom se telo umiruje.

"I ne samo to. Dubokim disanjem, koje dovodi do relaksacije, mi unosimo dosta kiseonika koji je ključan za zdravlje ćelija celog tela pa i kože", kaže doktorka Graf.

Meditacija je dobra za zdravlje vaše kože, ali i za normalizovanje krvnog pritiska i smanjuje potrebu tela za kiseonikom.

Dobra stvar je u tome što sa meditacijom možete da počnete upravo sada gde god da se nalazite. Odvojite jedan minnut i svoje misli fokusirajte se na svoje disanje. Skoncentrišite se na svaki udisaj.

"Ne treba vam mnogo vremena za meditaciju. Možete da je radite gde god da se nazite", kaže doktorka Graf i dodaje:

"Ukoliko želite da meditaciju podignete na viši nivo, pronađite časove joge u blizini. Kod kuće sedite u turskom sedu, pustite opuštajuću muziku za meditaciju i skoncentrišite se na disanje", kaže doktorka Graf.