Upomoć! Kana mi je uništila kosu!

Frizerski tim Gruppa L' Ultima odgovara na pitanja čitateljke Andrijane koja se požalila da joj je kana za samo mesec dana uništila kosu...

.

Zdravo ,

Molim vas ako mozete da mi pomognete.

 

Imam dugu crnu kosu skoro do struka, godinama se farbam. Kosa mi je bila gusta, sjajna puna života, hidrirana... sve do pre mesec dana kad sam rešila da pređm na crnu kanu. Kosa je počela da opada i da se rascvetava od polovine dlake i na krajevima, a suva kao slama.

 

UŽasavam se kad je dodirnem, a ona škripi pod prsima od suvoće. Čak mi je i razdeljak vidljiviji. Po tome vidim koliko mi je kose opalo od kane. Je'l to moguće da se prodaje takav proizvod za kosu, koji uništava u tolikoj meri. Jako sam razočarana. Tužila bih proizvođače kakvo su mi zlo napravili. 

Pomozite ako imate neko rešenje za ovakav slučaj? Malo sam se ošišala ali ne vidim da je išta bolje. Da li da skidam nekim skidačem farbe ili šta već, mada bojim se da mi nema spasa.

Hvala unapred !

Andrijana

Poštovana Andrijana,

Ne zavisno od brenda možda je došlo do alergijske reakcije prilikom korišćenja kane. Pokušajte da uradite jedan alergo test ako i dalje želite da se farbate sa kanom.

Što se tiče opadanja kose možda je došlo do nekog hormonskog poremećaja pa se slučajno uklopilo baš kada ste počeli da se farbate sa kanom.

Mi vam ne preporučujemo da skidate boju jer je skidač boje kao blanš, on iz kose izvlači pigmente i isušuje tako da na već suvu kosu nikako nije dobro raditi ovaj proces. Posebno kada je kana u pitanju mora da se mnogo vodi računa.

Vašoj kosi je sada potrebna nega, savetujemo da stavljate maske koje hidriraju vašu kosu i da šišate krajeve redovno kako bi se ona što pre oporavila.

Puno pozdrava,

Frizerski tim Gruppa L' Ultima

Ukoliko imate pitanja za frizera, pišite na pitajtefrizera@prva.rs.

Pročitajte još:

Problem: Ravna, tanka, beživotna kosa koja se brzo masti