Da li je pogrešan izbor cipela poput pogrešnog izbora muškarca?

Kada napravimo loš izbor, cipele kao i muškarce odložimo, zažmurimo i nastavimo dalje. Da se to ne bi dešavalo često, poslušajte savete blogerke Jovane Petković Principesse.

.

Iz svečanosti u svečanost slična situacija, pronašle smo idealnu haljinu i onda ostaje čuvena rečenica: "Još samo da pronađem cipele uz ovo!".

Nekada to "samo" predstavlja veću komplikaciju nego izbor haljine. U suštini od cipela želimo isto ono što i od muškaraca: dobar izgled, kvalitet i vernost ( udobnost ). Posledice u izboru su slične, kad napravimo grešku i kupimo pogrešan par odložimo ih, zažmurimo, nastavimo dalje i više sreće drugi put.

Da bi broj neuspešne kupovine cipela sveli na minimum evo nekoliko saveta:

Ukoliko imate kratku haljinu i želite da vam noge izgledaju duže odlučite se za NUDE cipele (boja kože), ovakvi komadi su "must have" i racionalna investicija jer možete da ih nosite uz haljine koje imaju specifčnu boju.

Da biste izbegle Disco Ball efekat uz dominantne haljine sa mnogo detalja ili cirkona birajte svedeniju obuću. U suprotnom, ako imate haljinu koja nije toliko upadljiva eto prilike da akcenat stavite na obuću i neki šik par.

Duge haljine zahtevaju elegantnije cipele, tanka štikla, lep pad i gracioznost. Kada smo se dotakli teme gracioznosti moram da napomenem sledeće: Birajte cipele tako da vi upravljate njima a ne one vama! Ako nemate dobro držanje, haljina i celokupan izgled pada u vodu.

Više o modnoj blogerki Jovani Petković možete da pogledate ovde: Principessa

Pročitajte još:

Leptirici u stomaku ili na nogama?