Tri koraka do savršene podloge za šminku

Stručnjaci tvrde da je podloga za šminku najvažniji deo šminkanja.

.

1. PRONAĐITE IDEALNU BOJU

Namažite malo tečne podloge po liniji čeljusti i proverite boju na dnevnoj svetlosti. Ukoliko se boja stopi s okolnom kožom, bez utrljavanja, onda ste pronašli pravu.

Pronalaženje odgovarajuće nijanse može biti otežano zbog neonske rasvete u prodavnici. Zamolite prodavačicu da vam pomogne u tome, ili uzmite mali uzorak i ponesite ga kući.

Ako ne postoji mogućnost za bilo šta od spomenutog, nanesite malo testera ravnomerno na lice i izađite iz prodavnice da biste proverili kakva je zaista boja na dnevnom svetlu. Takođe, možete poneti preostali stari puder od kuće i uporediti ga sa testerima.

2. PRIPREMITE KOŽU

Koža mora biti savršeno čista i hidratizovana pre šminkanja. Nakon nanošenja hidratantne kreme, pričekajte pet minuta (da je koža potpuno upije), a zatim utrljajte podlogu.

Upotreba primera može se izostaviti, osim ako se šminka ne mora održati ceo dan (ili do kasno u noć). Takođe, primer možete koristiti u danima kada vas mrzi da se kompletno šminkate, kao brz i savršen način da prekrijete nedostatke kože. Inače, primer može smanjiti pore i matirati kožu lica.

3. PRAVILNO UTRLJAJTE PODLOGU

Ako želite neznatno pokrivanje kože, najbolje je da prstima utrljate podlogu. Za bolju pokrivenost kože, koristite kozmetički sunđer. Za svakodnevnu šminku, nanesite podlogu samo na mesta na kojima treba da pokrijete akne, crvenilo ili masnu 'T- zonu'.

Kada je u pitanju šminka za veče ili neke posebne prilike, utrljajte podlogu u kožu celog lica, uključujući deo oko očiju - započnite od sredine lica i nastavite prema periferiji. Pazite da ne preterate sa količinom podloge kako ne biste izgledali kao lutka.