Jagode - tajna lepote svake dame!

Telo bez celulita, blistavo lice i još blistaviji osmeh...

.

Veoma ukusne, a u isto vreme jako lekovite. Sada je period jagoda i, bar što se tiče nege i lepote, veoma je bitno da ih stalno imate u svom domu.

Jagode su bogate vitaminima C i A i zahvaljujući kojima koža može da bude veoma glatka i zategnuta. Zbog toga bi bilo dobro da dok još svežih jagoda ima na pijacama, iskoristite svu njihovu lekovitost. Tako na primer, izgnječite jagode u jednoj posudi i od njih napravite kašastu masku. Nanesite je na lice i držite nekoliko minuta, a potom isperite prvo mlakom, a potom i hladnom vodom.

Za vašu vlepotu veoma će delotvorne biti i ove maske:

1. Izblendirajte nekoliko jagoda tako da od njih napravite pire. Pireu dodajte kašiku meda i sve dobro pomešajte. Masku stavite na lice i držite oko 20 minuta, a potom je dobro isperite.

2. U pire od jagoda možete da dodate i jedan limun. On je bogat vitaminom C i dodatno će osvežiti vaše lice. Dobro pomešajte pire od jagoda sa sokom jednog limuna i nanesite na lice. Ovakvu masku držite 10 minuta, a potom isperite.

3. Još jedan jako dobar sastojak za kožu jeste jogurt. U pire od jagoda dodajte jednu do dve kašike jogurta, dobro promešajte i nanesite na lice. Masku držite 15 minuta, a onda isperite.

Posle svake maske lice lagano izmasirajte i koža će vam biti veoma blistava i zategnuta.

Sigurno ste već čuli, jagode su ključ za vaš blistavo beli osmeh. Presecite jagodu na pola i polovinama istrljajte zube. Jagoda će skinuti zubne naslage i pružiti vam blistavi osmeh. Naravno, treba znati i da jagoda u sebi ima dosta šećera, tako da tretman jagodama nije zamena za pranje zuba. 

A jeste li znali da jagode smanjuju apetit i u isto vreme ubrzavaju metabolizam.

Ono što će dame posebno oduševiti jeste to što je ovo veoma ukusno voće u isto vreme i dobar saborac u teškoj borbi sa najvećim neprijateljem žena - celulutom!

Jagode su bogate vitaminima C i A koji su poznati kao dobri antioksidanti koji usporavaju starenje i gubitak elastičnosti tkiva. Redovno konzumiranje jagoda ubrzaće cirkulaciju u vašem organizmu i tako vam pomoći u brobi protiv celulita.

Žensku populaciju zacijelo će razveseliti podatak da jagode mogu pomoći u borbi protiv celulita.