Agata Ruiz de la Prada otvorila "Serbia Fashion Week"

Aprilski "Serbia Fashion Week" otvorila je revija jedne od najuticajnijih evropskih dizajnerki, Agata Ruiz de la Prada, koja je predstavila svoju najnoviju kolekciju jesen/zima 2014. godine.

.

Prepoznatljiv stil dizajnerke Agate Ruiz de la Prada posetioce nije ostavio ravnodušnim. Eksplozija boja, geometrijskih oblika i šljokica koji preovladavaju na modelima ove umetnice oduševila je brojnu publiku u hotelu Park u Novom Sadu.

Ova sjajna dizajnerka je na konferenciji za novinare savetovala je našim sugrađanima da ne budu uniformisani i jednolični, kao i da se ne oblače u tamne boje koje, kako kaže, preovladavaju u našem odevanju.

Kreatorka je našla inspiraciju u šezdesetim godinama prošlog veka i zato u njenim kreacijama dominiraju lepršavi materijali i cvetni i tufnasti dezeni. Ona smatra da je najbitnije da se žena oseti komforno u onome što nosi i da je najbitniji način na na koji ona to iznese kao i njeno držanje.

Mesta na reviji su bila popunjena, a publiku su činila i veoma poznata lica iz sveta modne industrije, kao što su gospodin Donald Potard, urednica magazina Vogue, novinari sa Fashion One televizije i mnogi drugi.

Ovoj neverovatnoj reviji prethodilo je svečano otvaranje Design Week-a, koji predstavlja izložbe umetnika i primenjenih umetnika iz raznih oblasti umetnosti kao što su modna fotografija, dizajn nakita, kostimografija i industrijski dizajn. U sklopu izložbe modne fotografije, u holu hotela Park, do 26. aprila, publika će imati priliku da pogleda radove Federika Peltretija, Aleksandra Kamasija, Nemanje Maraš i prof. dr Milana Radovanovića. Na izložbi kostima, publici će se predstaviti kostimografkinja koja već 12 godina radi u Holivudu, Tatjana Radišić, dok će iz oblasti dizajna nakita biti predstavljeni radovi Jelene Kovačević, Vesne Milošević i Katarine Zlajić, a radove iz industrijskog dizajna potpisuje Igor Aćimović. 

Ulaznice za "Serbia Fashion Week" možete da kupite na svim prodajnim mestima Gigs Tiks-a.