Imate bubuljice? Na ove namirnice zaboravite!

Hrana pržena u dubokom ulju ne da nije dobra samo za liniju, već nikako ne odgovara ni koži vašeg lica. Pored masne hrane morali biste da izbegavate alkohol ali i...

.

1. Šećer

Ne morate potpuno da izbacite slatkiše. Parče torte ponekad ili kockica čokolade sigurno neće da naškode vašem licu. Međutim, ukoliko čokolade, bombone i gazirana piće konzumirate u velikim količinama i još svakodnevno, onda je vreme za velike promene!

2. Alkohol

U veoma kratkom roku alkohol može da pogorša stanje kože lica. Naročito se ne preporučuju žestoka pića sa visokim procentom alkohola. Čaša dobrog vina vam neće naškoditi, ali bitno je da alkoholna pića svedete na minimum. 

3. Mlečni proizvodi

Dosta ljudi se žali na probleme varenja mlečnih proizvoda, pa nije ni čudo što se baš mleko i prerađevine od njega češto povezuju u sa bubuljicama. 

4. Prerađeno meso

Šunka, kobasice i slične stvari koje se stavljaju u sendviče nikako nisu dobre za kožu koja je sklona aknama. Ukoliko volite sendviče onda bi najbolje bilo da ih pravite sa tunjevinom ili povrćem.

5. Beli hleb

Čak i ako niste intolerantni na gluten, beli hleb i testenina nisu dobri za zdravlje, pa samim tim i za kožu jer se pretvaraju u šećere. Zato umesto belog hleba jedite integralni ili raženi hleb.

6. "Loše masnoće"

Masna ulja za prženje hrane ten čine lošim, a stručnjaci kažu kako je margarin jedan od najvećih neprijatelja kože koja je sklona bubuljivama jer ga telo teško vari.

7. Hrana pečena u dubokom ulju

Hrana pečena u dubokom ulju nije dobra za figuru, ali ni za tvoju pa je ovakve obroke zaista najbolje izbegavati.

8. Aditivi

Obojena hrana, veštački šećeri...Sve to utiče na izgled kože. Na neko vreme jedite više voća, povrća, celih žitarica, ribu i crveno meso i brzo ćete uočiti razlike u izgledu kože.