Privlačne i bez šminke

Tokom pedesetih godina prošlog veka u Americi nije bilo dame koja u svojoj toaletnoj tašni nije imala kremu, ruž, senke, lakove za nokte. Ta moda je zahvatila i Evropu, a Pariz je postao svetski centar kozmetičkih kuća.

.

Šminka ulepšava, prekriva nedostatke na koži, ali isto tako zna se da je prirodna lepota uvek bila na ceni. Ženski časopisi su poslednjih godina puni saveta o tome kako postići lepotu bez upotrebe šminke. Jer, i koži je potreban odmor od raznih preparata.

Uz malo truda i discipline svaka dama može da bude neodoljiva. Dovoljno je da su joj obrve uveke uredno počupane. Tajna zdrave i sjajne kože leži i u redovnom pilingu. Neophodno je ukloniti mrtve ćelije. Trepavice mogu da budu duže, punije i tamnije ako ih premažete tankim slojem vazelina.

Piling je potreban i usnama, koje uvek treba mazati hidratantnim balzamom koji će im dati vlažnost i fini sjaj. Treba izbegavati mrštenje i grimase.

Bez obzira na tip kože, održavanje vlažnosti kože je ključno za gladak i sjajan izgled, u suprotnom će vaša koža izgledati umorno i istrošeno.

Zato je neophodno da održavate kožu mekanom i sjajnom uz pomoć dobre hidratantne kreme sa zaštitnim faktorom protiv sunca. Osim toga, dnevno treba popiti bar osam čaša vode. Kapi za oči će razbristriti pogled i učiniti da vaše oči izgledaju odmorno i sjajno. Najjači ženski adut je blistav osmeh. Zato treba redovno izbeljivati zube. Uredna frizura i čista kosa su nešto što se podrazumeva.
Za lep izgled psiholozi savetuju damama da uspravno stoje ili sede. Samo u tom slučaju mozak dobija poruku da se dobro osećamo.

Neka istraživanja su pokazala da su žene nesrećne jer preuveličavaju svoje nedostatke i mane. Zato psihoterapeuti predlažu da dame, prilikom ogledanja, treba da se koncentrišu da deo lica ili tela koje vole i smatraju ga lepim. To će im bitno popraviti raspoloženje.

Veoma je bitno i disanje. Plitko disanje manifestuje se kao napetost na licu, vratu, pa čak i ramenima. S druge strane, kada dišemo duboko i polagano, izgledamo i osećamo se lakše u sopstvenom telu.

Izbor parfema

Negovana, nenašminkana žena sa istančanim stilom odevanja dobiće više komplimenta od dame koja želi pošto-poto da bude moderna i u trendi, čak i po cenu da joj takva odeća ne stoji lepo. Preterana šminka uvek izaziva suprotan efekat. Stručnjaci kažu da je i izbor parfema veoma važan, jer je miris taj koji oslikava karakter i senzibilitet svake osobe.