Lepota

Kako da odaberete pravu ogrlicu uz svoju venčanicu

Da li je venčanica čisto bela ili bež? Da li ima V izrez ili je možda korset? Sve su stvari koje se moraju uzeti u obzir kada se bira nakit za venčanje...
16.03.2014. - 03:43h

Da li uz vašu venčanicu najbolje pristaje zlato, belo zlato ili možda srebro zavisi pre svega od vaših afiniteta, ali i boje venčanice:

Čisto bela - Uz  belu venčanicu nikako ne ide zlatan nakit već su idealno rešenje belo zlato, srebro ili biseri.

Dijamant bela - Ova nijansa je najlakša za kombinovanje jer uklapa kako sa srebrom, tako i sa zlatom, ali dobro ide i uz crveno zlato i bisere.

Boja slonovače - Ova boja ,,vuče'' na boju vanile i šampanjca, tako da je nakit u zlatnim nijansama idealno rešenje.

Druga bitna stvar kod izbora nakita jeste oblik gornjeg dela vaše venčanice.

Korset venčanica
Za venčanicu koja na sebi nema mnogo detalja u svom gornjem delu, već je uglavnom glatka slobodno može da se ponese neka upadljivija ogrlica, koja čak može biti i malo duža. Slobodno se poigrajte, i ponesite ogrlicu sa krupnijim kamenjem ili čak sa kamenjem u boji.
Ipak, ukoliko na gornjem delu vaše venčanice već ima detalja, ogrlica je nepotrebna. Ukoliko je pak zaista želite potrudite se da bude što diskretnija, kraća i tanja.

Srcoliki izrez na venčanici
Uz ovakav oblik venčanice najbolje pristaje ogrlica sa priveskom ili one koje se u sredini spuštaju u špic i tako vizuelno popune srcoliki izrez.

Venčanica sa V izrezom
Ako je vaša venčanica ovakva onda nemojte nositi ogrlicu jer najmanje pristaje. Bolje bi bilo da se odlučite za neke duže monđuše.