Lepota

Saveti kako da izađete iz modne rutine

Ne volite stvari iz svog ormara i zato stalno nosite samo dve-tri kombinacije. Bez brige i to može da se promeni...
09.03.2014. - 12:45h

Ukoliko zaista želite da promenite svoju modnu rutinu, svakako morate i da investirate u nove odevne komade, ali kada se jednom pomirite sa tim onda sve postaje lakše...

Pregledajte sve što imate u ormaru i izdvojite samo ono što vam se zaista dopada
To ne znači da treba da izdvojite ono što najčešće nosite, već upravo ono što vam se najviše sviđa kako izgleda, kao i ono što vam se dopada kako vam stoji. Zatim, pokušajte da svim odabranim stvarima pronađete zajedničku crtu - da li imaju sličnu boju, ili su sličnog kroja, možda su od sličnog materijala ili su istog stila. Zapitajte se onda šta je to što vam se na tim komadima sviđa. Sve ono što ne nosite ili vam se više ne dopada, poklonite nekome, dajte u humanitarne svrhe ili pak prodajte ako je i daje u dobrom stanju. 

Zamislite da imate neograničen pristup svim odevnim komadima i aksesoarima iz celog sveta
Odredite sa čime biste kombinovali svoje omiljene krpice i to na takav način da biste ih nosili svakog dana. Ukoliko vam nedostaje ideja, pregledajte modne časopise, kao i revije od jeftinijih brendova ali i brendova visoke mode. Neće vam se sigurno sve dopasti, ali ćete sigurno dobiti ideju o tome šta je ono što vi zaista želite. Tako ćete lakše sastaviti spisak stvari koje vam neostaju. Opustite se slobodno oko boje, koroja, materijala. Najmanje što vam treba jeste da ponovo kupite nešto što ste upravo bacili. Sastavite listu, i odredite koji su prioriteti i najneophodnije krpice koje prve morate da kupite.

Bacite se na traženje. 
Pregledajte sve internet stranice. Zapišite sve ono što dolazi u obzir. Upoređujte cenu i kvalitet. Ukoliko kupujete ključne komade garderobe radije platite malo više i budite sigurni da ste kupili pravu stvar. Ukoliko vam ostane novca, bacite se na traženje sledeće stvari sa liste.