Kako da sprečite razmazivanje sjaja za usne

Većina žena nanosi šminku kako bi istakle lepotu svog lica. Puder, korektor, senka, maskara, olovka za oči, ruž i sjaj su osnovni mejkap proizvodi koje većina žena koristi skoro svakodnevno.

.

Kada nanesete olovku za oči ili sjaj za usne, uvek ste zabrinuti. U nastavku vam donosimo savete uz pomoć kojih možete sprečiti razmazivanje sjaja za usne.

1. NANESITE MANJE
Koncept primene sjaja za usne je da usne izgledaju punije i sočnije. Ako želite da istaknete vaše usne nakon primene ruža, pobrinite se da stavite minimalno sjaja za usne. Da ste preterali da upotrebom sjaja za usne, videće se po uglovima usana. Šanse za razmazivanje su veće ukoliko nanesete više sjaja za usne, koji će prelazite preko ivice vaših usana.

2. NANESITE BAZU NA USNE
Baza je proizvod koji čini da šminka traje duže na licu. Da biste sprečili razmazivanje sjaja za usne, nanesite malo baze na usne pre stavljanja sjaja. Uzmite nekoliko kapi baze na prst, a zatim ga utrljajte na usne.

3. PUDER
Možete takođe naneti malo pudera u prahu na i oko usana pre nanošenja sjaja za usne. Ovo je jedan dobar savet koji se može koristiti čak i pre nanošenja mejkapa na oči. Puder održava šminku stabilnom i ne dopušta znoju da je razmazuje. 

4. NANESITE OLOVKU ZA USNE
Mnoge žene misle da ne treba stavljati i olovku za usne kada nanose sjaj. Ako želite da istaknete oblik vaših usana i učinite ih sočnim, onda nanesite olovku za usne. Ona će učiniti vaše usne punijim i sprečiti razmazivanje sjaja.

Izvor: Vesti