DOBAR SAVET U HLADNIM DANIMA: Rešite se problema ispucalih usana uz pomoć ČETIRI PRIRODNA PREPARATA

Hladniji jesenji dani donose probleme s kožom. Na direktonom udaru su lice i ruke. Problem koji pogađa veliki broj žena, ali i muškaraca jesu usne koje zbog uticaja vetra i hladnog vazduha postaju osetljivije, koža puca, a onda nastaje peckanje i bol.

Usne, foto: New Africa/Shutterstock
Usne, foto: New Africa/Shutterstock
.

Mnogi se odmah late labela ili grožđane masti, a postoji i nekoliko prirodnih načina da se izborite sa ovim problemom.

ŠEA PUTER

Šea intenzivno hrani kožu, a ima i blagotvorno dejstvo na kožu koja je već oštećena i ispucala. On vraća koži vlagu, prepun je vitamina koji leče i hrane kožu. Ako ga redovno koristite sigurno nećete imati probleme. Nanosite ga ujutru i uveče i uživajte u mekanim i lepim usnama.

ŠEĆER

Kako biste imali meke i nežne usne, piling je vrlo važan. Šećer je odličan i prirodan način da pilingujete usta. Međutim, ako trik sa šećerom koristite prečesto možete prouzrokovati iritaciju kože. Pronađite piling koji sadrži šećer ili ga napravite sami kod kuće, tako što ćete pomešati jednu kašičicu šećera i jednu kašičicu ulja.

KRASTAVAC

Ako su vam usne suve, svež krastavac će ih uspešno “umiriti”. Kupite balzam koji sadrži ekstrakt krastavca ili ga napravite – uzmite svež krastavac, nasecite kriške i stavite ga na usne desetak minuta, piše Srpskainfo.

KOKOSOVO ULJE

Ako koristite kokosovo ulje, usne će vam biti meke, a ispucana područja brzo će se oporaviti. Odlična stvar je i ta da je kokosovo ulje dovoljno da nanesete jednom dnevno. Kokosovo ulje koristite za posebno hladne dane – nanesite tanak sloj ulja na područje usana, zaštitićete ih od hladnoće, a dobiće i mnogo hranljivih sastojaka.

ALOE VERA

Aloe vera je biljka koja ima niz blagodeti za kožu celog tela. Ona superbrzo oporavlja kožu. Aloa je odlična i za ispucale usne, jer hladi kožu. Ispucale usne obično peckaju i bole, a nanošenjem aloe vere osetićete olakšanje.