Lepota

MITOVI O LEPOTI KOJI TO ZAPRAVO NISU: Pivo je zaista dobro za kosu, a trljanjem očiju pravite bore... I to nije sve!

Verovale ili ne određeni bjuti mitovi zapravo imaju svoju svrhu. Ima onih koji su stvarno beskorisni, ali ovog puta vam predstavljamo samo one koji mogu da vam pomognu da budete lepe i negovane.

01.10.2021. - 08:27h
Ovi mitovi u stvari nisu mitovi
Ovi mitovi u stvari nisu mitovifoto: Roman Samborskyi/Shutterstock

1. Kosa može da opadne zbog zategnutih punđi ili repova

Bilo koja frizura ovakvog tipa može dovesti do gubitka kose. I to gubitka u smislu da će opasti, ali više nikada neće izrast. Čuvajte kosu, opustite taj rep!

2. Ako trljate oči, pravite bore

Trljanje očiju ne pravi bore odmah i sada. Ali vremenom, kako se koža tanji, tako ćete i primećivati sve više bora u tom predelu lica. Zato nemojte dopustiti da vam trljanje pređe u naviku.

3. Pivo je dobro za kosu

Ako koristite pivo kao tretman, to je dobar potez. Pivo jača dlaku – puno je vitamina i proteina koji pospešuju zdravlje i sjaj kose, dok je mala količina alkohola pročišćava. Jedino na šta treba da obratite pažnju je miris. Zato pivo nanesite pre šampona.

4. Određena hrana izaziva akne

Masna hrana, velike količine čokolade... Sve to dovodi do velikog broja akni na vašoj koži. Naravno, svako drugačije reaguje na različite stvari, ali je uvek pametnije biti umeren u svemu.

5. Parfemi se čuvaju u frižideru

Ni ovo nije mit! Ako ne u frižideru, neka to svakako bude neko hladnije mesto. Tako parfem neće brzo izgubiti miris zbog kojega ga i koristite. Takođe, vodite računa i o tome da parfemi, osim određene temperature, zahtevaju i tamnije prostore.

6. Balzam za usne može izazvati zavisnost

Nije u pitanju stvarna "navučenost" na proizvod, nego se vaša koža posle određenog vremena korišćenja isključivo jednog proizvoda jednostavno navikne i traži samo to. Stoga nemojte preterivati, piše Cosmopolitan.hr.

7. Regenerator može poslužiti za pranje kose

I on, kao i šampon, sadrži sve što je potrebno da bi kosa bila čista. Ipak, umesto šampona ga možete koristiti samo u hitnim slučajevima. Ako imate jako suvu i oštećenu kosu, pranje regeneratorom može biti vaša karta za mekoću, ali ako imate masnu kosu, ovo nikako nije za vas.