Kakve fotografije morate imati u vašem albumu sa venčanja

Formalne, pomalo ukočene ili "spontane" nenameštene poze? Neke fotografije su išpak neizostavne u vašem albumu...

.

Većina mladenaca će priznati da je izbor fotografija s venčanja, koje iz obilja ponuđenih, želi u svom albumu težak zadatak. Stvar je tim teža što su fotografije stilski veoma slične.

Zbog toga većina parova pri sastavljanju albuma sa venčanja pribegava solomonskom rešenju i bira od svega po malo prema receptu: malo strogih i formalnih fotografija, pa malo onih spontanijih, polunameštenih i na kraju nekoliko onih koje podsećaju na skrivenu kameru. Koliko će biti kojih zavisi naravno od ukusa i izbora. Ipak pri odabiru budite pažljivi kako biste izbegli jednoličnost i dosadu.

Nameštene grupne fotografije
Koliko god se trudili da izbegavate grupne nameštene fotografije, nije loše da za svoj album izaberete i nekoliko onih na kojima se nalaze pripadnici starije generacije iz vaše porodice ili oni koji žive veoma daleko od vas koliko god te fotografije bile nameštene.
Doduše, i takve fotografije mogu izgledati drugačije ukoliko izbegnete standardno poziranje u redovima.
Ukoliko se svi okupe oko mladenaca ili najstarijih čalnova porodice koji sede na lepoj klupi ili na nekoliko stilskih fotelja ili dvoseda fotografija će izgledati sasvim drugačije. Dodajte ovoj sceni dobro raspoloženje i uživajte u tome da svi barem izgledaju veselo.

Formalni portreti
Svako će poželeti barem jednu fotografiju sa svojim novim bračnim saputnikom odnosno kumovima koju će uokvirenu držati na posebnom mestu. Takođe, veoma je verovatno će kopiju te fotografije poželeti i vaši bliski rođaci i prijatelji.
Fotografisanje svakog gosta sa mladencima veoma je naporno. Kada ugledaju čitav red zvanica koje čekaju na fotografiju sa njima mladenci se veoma unervoze i na tim fotografijama ne ispadnu baš onako kako bi želeli.
Zbog toga odretite one ljude sa kojima želite da imate posebnu fotografiju i odredite neko mesto u blizini onog gde se odvija ceremonija venčanja i izdvojite se sa njima da s mirom napravite željene fotografije.

Polunameštene skrivene fotografije
Šarmantne slike mlade koja se sakriva iza ćoška u želji da iznenadi mledoženju ili fotografije dečice koja su okružila poslužavnik s kolačima zahtevaju dosta truda. Takve fotografije koje samo izgledaju kao da su snimljene skrivenom kamerom treba pažljivo isplanirati i čekati pravi trenutak za okidanje. Ukoliko želite neku posebnu scenu iskoristite časopise u kojima po pravilu objavljuju takve fotografije da biste fotogrfu objasnili šta želite

Spontana igra
Naravno, ništa se ne može meriti sa spontanim fotografijama na kojima vaš ujak na plesnom podijumu nosi ujnin šešir ili fotografija mlade koja upravo popravlja čarape. Iskusan fotograf za venčanja uvek jednim okom vreba upravo takve nenameštene situacije. Po pravilu se broj potencijalnih dobrih scena povećava kako slavlje odmiče, a zvanice postaju slobodnije. Zato se dogovorite s vašim fotografom da se na slavlju zadrži onoliko koliko je potrebno da bi vaš album sa venčanja bio bogatiji za nekoliko originalnih i neponovljivih fotografija.

Crno-bele, sepia ili fotografije sa posebnim efektima
Venčanje je svakako šaroliko i bojama nabijeno događanje pa ne bi bilo primereno da album napunite isključivo dramatičnim crno belim fotografijama. Ali poneka crno bela ili fotografija sa starinskim sepia tonom svakoko je poželjna. Današnja tehnologija omogućava da se na fotografijama primene razni specijalni efekti. Sa specijalnim efektima ne treba preterivati jer su oni uglavnom stvar trenda, a sigurno ne želite da sutra kada otvorite album ne znate koliko je vaše venčanje bilo ustvari šarenoliko.

Izvor: novavjencanja.hr