Lepota

Da noge budu mekane kao PLIŠ: Saveti posle kojih ćete zaboraviti na "jagodičastu" kožu

Sezona golih nogu i dalje je u toku, pa ako dosad niste ovladale tehnikom koja će vaše noge učiniti glatkim otkrivamo vam kako treba da koristite brijač, ako već ne volite depilaciju,

05.09.2021. - 08:55h
noge, žena, suknja
foto: Kaspars Grinvalds/Shutterstock

Ako se protiv dlačica na nogama još uvek borite brijačem, verovatno ste navikli na crvene tačkice, urasle dlake, ispupčenja i iritaciju. Ovakve nelagode uglavnom su estetski, a ne medicinski problem, pa je bitno da promenite način brijanja nogu i da se pridržavate pravila i redosleda.

Prvo piling

Redovan piling rešava mnoge probleme i olakšava negu kože. Radite ga jednom nedeljno. Naravno, nikako pre brijanja nogu, tako ćete samo još više iziritirati kožu. Koliko je blagotvoran, primetićete već posle mesec dana.

Noge se briju na kraju tuširanja

Sačekajte da koža omekša i ugreje se dok se tuširate, pa tek onda uzmite brijač u ruke. Efekat je bolji nego na početku tuširanja.

Ne počinjite bez kreme za brijanje

Krema za brijanje ima važnu ulogu da omekša dlačice i pripremi kožu za brijanje. Nemojte da zaboravite da je koristite niti da umesto nje koristite sapun. Izbegavajte brijače za jednokratnu upotrebu, piše Blicžena.

Nabavite rukavicu za kupanje

Možda vam rukavica za kupanje deluje kao čist višak i potpuno nepotrebno, ali verujte, kad jednom počnete da je koristite, otkrićete sve njene blagodeti. Pri svakom tuširanju radićete blagi piling, pa će vam koža biti mekša i glatka, a i bolje će upijati losion.

Peškir ne služi za piling nego za upijanje vode. Tako ga i koristite, nežno.

Koristite hidratantnu kremu, losion ili ulje, ali nikako nemojte ostaviti kožu nenahranjenu posle brijanja.