Uklanjanje dlačica - MITOVI u koje morate prestati da verujete

Mit broj jedan je najrasprostranjeniji!

Ilustracija, foto: Artem Ermilov/Shutterstock
Ilustracija, foto: Artem Ermilov/Shutterstock
.

Znanje je moć, pa ako znate pravu istinu koja stoji iza sledećih rasprostranjenih mitova, uštedećete mnogo bola i vremena kada se odlučujete za pravu metodu uklanjanja dlaka kod kuće ili u kozmetičkom salonu.

Evo glavnih mitova o uklanjanju dlačica u koje biste konačno trebali prestati verovati:

Dlake postaju deblje nakon brijanja

Ovaj mit je takođe najrasprostranjeniji, verovatno zbog osećaja dlačica dok rastu. U stvari, britvica žileta jednostavno uklanja dlačice sa površine kože, pa je praktično nemoguće uticati na njihovu boju i debljinu, koja je duboko definisana, u njihovim folikulima. Ako pustite dlačice da duže rastu, shvatićete da su iste onakve kakve su bile pre brijanja, piše Ženskimagazin.

Brijanje lica stvara bradu

Isto važi i za lice. Na primer, stare holivudske zvezde kao što su Merilin Monro i Elizabet Tejlor su brijale lice radi sjajne i glatke kože, ali i desetine savremenih poznatih ličnosti koje vole dermaplaning nisu stekle bradu.

Što je brijač stariji, manja je verovatnoća da ćete se poseći

U stvari, istina je suprotna. Što je brijač čistiji i oštriji, manja je verovatnoća da ćete se poseći tokom brijanja. Veliki plus je činjenica da ćete na ovaj način dobiti besprekornije brijanje.

Lasersko uklanjanje dlaka tokom leta može izazvati rak

Uprava za hranu i lekove (FDA) navodi da je laser za uklanjanje dlaka snop nejonizujuće svetlosti koji se ne smatra opasnim. Svetlosna energija lasera ​​zapravo ostaje na površini, na nivou kože. Ovi laseri ne uzrokuju oštećenja i mutacije u DNK poput jonizirajućeg zračenja. Korišćena svetlost ne prodire više od folikula dlake i unutrašnji organi uopšte nisu pogođeni.