DOMAĆI NAPITAK ZA MRŠAVLJENJE - GOTOV ZA PET MINUTA: Topi salo i ubrzava metabolizam, a trik je u JEDNOM sastojku

Ovaj domaći napitak će vas veoma brzo i bez muke rešiti suvišnih kilograma. Lako se sprema, ima prijatan ukus i brzo će vam postati deo jutarnje rutine.

Napitak koji topi kilograme, foto: Anna Shepulova/Shutterstock
Napitak koji topi kilograme, foto: Anna Shepulova/Shutterstock
.

Pokazalo se da sirćetna kiselina pozitivno utiče na nivo enzima koji povećavaju sposobnost tela da sagoreva masti, čak i u mirovanju.

Kašika jabukovog sirćeta pomešana sa vodom zaista je korisna kad je reč o ubrzanju metabolizma. Postoji mnogo drugih načina da sirće dodate u ishranu, a jedan od njih je da napravite osvežavajući tonik koji čini čuda za liniju.

Pijte i mršavite

Napitak sa sirćetom, zelenim čajem, đumbirom i limunom pomoći će vam da brže smršate. Osim što sirćetna kiselina sagoreva masti, ovo piće pomaže da se duže osećate sito. Zeleni čaj sadrži kofein i antioksidanse koji su korisni za mršavljenje. Đumbir će pomoći da sagorite više kalorija. Javorov sirup dodaje prirodnu slatkoću ovom osvežavajućem napitku, piše Mondo.

Kako napraviti napitak za sagorevanje masti za 5 minuta?

Za jednu porciju će biti potrebno:

1 šolja ohlađenog skuvanog zelenog čaja;

1 kašika jabukovog sirćeta;

1 kašičica javorovog sirupa

1 kašičica naribanog svežeg đumbira;

1 kiška limuna.

Priprema:

U čaši srednje veličine pomešajte čaj, sirće, sirup i đumbir. Po želji dodajte krišku limuna i to je to - napitak je spreman za upotrebu.

Vodite računa kada uzimate ovaj napitak, ako preterate možete da izazovete crevne tegobe. Ne zaboravite da operete zube nakon konzumiranja, jer kiselina može da uništi zubnu gleđ.