PRESPAVALE STE SA ŠMINKOM NA LICU: Čim se probudite OBAVEZNO uradite ovih PET STVARI!

Spavanje sa šminkom je jedna od najgorih stvari za kožu lica, a mnoge žene je često praktikuju. Najbolje bi bilo da je pre spavanja skinete, ali ako iz nekog razloga prespavate s njom, ujutro se potrudite da svoju kožu nagradite. Pružite joj dodatnu negu tako što ćete uraditi ovih pet stvari.

Nega lica je veoma važna za svaku ženu, foto: Sofia Zhuravetc/Shutterstock
Nega lica je veoma važna za svaku ženu, foto: Sofia Zhuravetc/Shutterstock
.

Spavanje s šminkom zaslužuje jedno veliko je NE. To je jedna od najvećih grešaka ako želite da na duge staze imate lepu i negovanu kožu.

Ali, ako ste iz nekog razloga zaspali sa šminkom na licu evo nekoliko koraka koje trebate da uradite čim se probudite:

Prvi korak: Uklonite šminku

Naravno, prvo što morate učiniti je da uklonite svu šminku. Za to možete koristiti mleko za čišćenje ili sredstvo za uklanjanje šminke. Možete čak uzeti i prirodno ulje poput maslinovog ili dečjeg ulja - u zavisnosti šta više odgovara vašoj koži. Operite lice.

Drugi korak: Toniranje kože

Nakon što uklonite šminku, nanesite tonik za lice. Koristite tonik koji ne sadrži alkohol. Ako imate ružinu vodu kod kuće, obavezno i nju stavite. To će vam pomoći da uklonite sve tragove šminke.

Treći korak: Blagi piling

Sledeće, pređite na blagi piling kože lica. Tako ćete biti sigurni da su se pore na vašoj koži očistile i da su sve nečistoće temeljno uklonjene. Ali zapamtite, budite nežni prema svojoj koži, piše 24sata.hr.

Četvrti korak: Maska za lice

Koristite masku za lice kako biste nahranili svoju kožu. Kad je koža prošla sve gore navedene korake, zaslužila je malo ljubavi i pažnje. Dobra maska ​​za lice će ishraniti kožu. Masku možete napraviti i kod kuće.

Peti korak: Masaža

Poslednje, ali definitivno ne najmanje bitno - lepa, duga masaža. Nanesite malo ulja za lice i lagano blagim kružnim pokretima prstiju masirajte pet do osam minuta.