Da li ste znali da i ODEĆA može privući NEGATIVNU ENERGIJU! Ovih odevnih komada se treba što pre rešiti...

Nekoj odeći u ormaru jednostavno nije mesto. Pogotovo ako se radi o starim komadima koje više nikada nećete obući, ali ih iz nekog razloga i dalje držite u ormaru. Osim što zauzima dodatni prostor, takva odeća privlači negativnu energiju i najbolje bi bilo da je se čim pre rešite.

garderober, foto: New Africa / Shutterstock
garderober, foto: New Africa / Shutterstock
.

1. Stara pidžama

Iznošenoj i staroj pidžami nije mesto u ormaru. Pronađite novu, udobnu i kvalitetnu zamenu koja će vam trajati.

2. Haljina koju ste nosili na više od pet venčanja

Vreme je da njeno mesto zauzme druga haljina ili komad koji ćete nositi u svečanim prilikama. Njeno vreme je prošlo.

3. Odevni komadi bivšeg partnera

U ovom slučaju nije reč samo o komadu odeće koji nepotrebno zauzima prostor u ormaru, već i o uklanjanju emocionalnog tereta nakon kojeg ćete se osećati mnogo bolje.

4. Iznošeni grudnjaci

Većina grudnjaka izgubi svoj prvobitni oblik nakon godinu dana učestalog nošenja. No, na vama je da procenite koliko je vaš grudnjak iznošen i kada je vreme da ga izbacite iz ormara, prenosi tuzlanski.ba.

5. Besplatne majice

Majice sa različitim logoom i reklamnim natpisima koje ste dobili, ali nikad obukli možete učiniti korisnim i pretvoriti ih u krpe za brisanje prašine.

6. Bele majice koje su požutele

Majice najvećim delom čine našu garderobu, a bele majice ključni su komadi. No, ako su požutele i ne možete ih vratiti prvobitnu boju, onda nemaju više šta da rade u vašem garderoberu.

7. Neodgovarajući komadi

Odeću koju čuvate već godinama, a koja vam ne odgovara ili je neudobna izbacite iz ormara i zamenite je odećom u kojoj se osećate dobro i koja vam odlično pristaje.

8. Odeća iz ‘prošlog’ života

Odeću iz srednjoškolskih i fakultetskih dana sigurno niste jako dugo nosili, ali ona se svejedno nalazi u vašem ormaru. Vreme je da oslobodite prostor za odeću koju ćete zaista nositi.

9. Nespareni komadi

Nesparene čarape, rukavice i minđuše su stvari koje su vrlo lako zamenjive pa ih nema smisla čuvati. Rešite ih se čim pre.

10. Oštećene vešalice

Oštećene vešalice koje nisu od neke koristi slobodno izbacite iz ormara. Cena im je poprilično pristupačna pa lako možete pronaći nove i bolje zamene, piše tuzlanski.ba.