AKO PIJETE VODU IZ FLAŠICE, ODMAH PRESTANITE: Dermatolog upozorava na ozbiljne estetske posledice

Pravilan i svakodnevni unos vode je od presudne važnosti funkcionisanje organizma. Pomaže u regulaciji celokupnog zdravstvenog stanja ali utiče i na lepotu kože.

zašto ne bi trebalo da pijete vodu iz flaše?, foto: Profimedia
zašto ne bi trebalo da pijete vodu iz flaše?, foto: Profimedia
.

Da bi koža bila gipkija i svežija, deromatolozi preporučuju obavezne dva litra vode na dan. Ipak, nije svejedno odakle pijete vodu - da li koristite čašu ili flašicu. Dermatolog Mišel Čejsin upozorava da konzumiranje vode iz flašice deluje pogubno na lepotu, odnosno, pravi bore oko usta.

"Kada pijete vodu iz flaše usnama pravite pokrete koji su otprilike isti kao kad pušite cigaretu.Bore oko usana ne nastaju odmah, već posle dužeg perioda i najviše ih stvaraju flašice koje obično koriste sportisti s takozvanim sportskim otvorom", tvrdi ona, prenosi lepaisrecna.mondo.rs.

Stručnjaci upozoravaju da je vaš organizam već dehidrirao ako osetite žeđ. Optimalan usnos vode vraća organizmu energiju,a stručnjaci su utvrdili da ljudi koji imaju naviku da svakodnevno piju najmanje osam čaša vode dnevno imaju brži metabolizam od onih koji vodu piju retko.