Zaboravite skupe tretmane! Da biste se oslobodili celulita, potrebna vam je samo OVA STVARČICA koju sigurno imate kod kuće!

Žene pribegavaju raznoraznim tretmanima, jer nije lako skinuti masne naslage na rukama i nogama.

celulit, foto: Depositphotos/ belchonock
celulit, foto: Depositphotos/ belchonock
.

Tretmana za uklanjanje celulita ima ne zna im se broj, a mnoge žene su spremne da plate velike svote novca samo da bi došle do željenog rezultata.

Postoje brojni tretmani koji mogu pomoći u rešavaju ovog problema, a jedan od trenutno najpopularnijih, koji se pokazao veoma delotovoran, je suvo četkanje celulita.

Suvo četkanje prilično je je jednostavno i taj tretman zapravo nije nov. Korist se vekovima u Indiji u službi lepote, a kod nas je tek poslednjih godina počeo da se primenjuje.

Za suvo četkanje kože potrebno da je da imate četku od prirodnih vlakana. Kako biste rezultate videli posle samo nekoliko nedelja potrebno je da četkate kožu maksimalno 10 minuta dnevno. Na taj način masnoće u telu raspoređuju se ravnomernije, poboljšavaju se probava i rad bubrega, a vrši se i limfna drenaža. Ipak, ovaj način uklanjanja celulita nije namenjen onima koji imaju problem sa psorijazom, suvom kožom ili ekcemima.

Kako izvesti ovaj tretman kod kuće?

Suvo četkanje najbolje je raditi ujutro pre kupanja, dok na kožu niste naneli losion niti ulje. Četkom od prirodnih vlakana snažno masirajte kritične delove kako biste stimulisali kožu i limfne čvorove, piše lepaisrecna.mondo.rs.

Četku povlačite pokretom prema gore. Započnite od članaka i masirajte laganim pokretima prema gore. Stomak četkajte širokim pokretima u smeru kazaljeke na satu. Nakon suvog četkanja istuširajte se hladnim tušem kako biste uklonili mrtve ćelije kože.