Neka vaša koža bude zdrava i sjajna čak i u najtoplijim danima: Kako da sprečite i izlečite ojede na intimnim delovima?

Ojedi i tamne fleke će nestati i neće se pojavljivati ponovo, ako se budete pridržavali ova tri jednostavna, ali vrlo korisna saveta.

Ojedi na butinama su česta pojava leti, foto: aslysun/Shuterstock
Ojedi na butinama su česta pojava leti, foto: aslysun/Shuterstock
.

Za vreme vrućina mi se više znojimo, prilikom hodanja butine trpe trenje, pa se pojavljuje crvenilo, svrab, a ponekad i ranice.

Od ojeda između nogu najviše pate krupniji ljudi, mada i oni mršavi ponekad zbog anatomskih karakteristika bivaju pogođeni ovom neprijatnom pojavom.

Ali, ojedi i tamne fleke na intimnim mestima će nestati i neće se pojavljivati ponovo, ako se budete pridržavali ova tri jednostavna, ali vrlo korisna saveta.

1. Dezodorans u stiku možete da koristite i na drugim mestima, osim pazuha. Nanesite manju količinu dezodoransa na problematični deo između nogu: pored osvežavajućeg dejstva, dezodorans će sačuvati vašu kožu od ojeda. Podrazumeva se da se nanosi na čistu, suvu kožu.

2. Dečji puder u prahu može da bude pravi spas za odrasle. Nanosi se, takođe, na čistu i suvu kožu.

3. Kokosovo ulje se odlično upija u kožu i ne ostavlja nikakve tragove. Možete ga koristiti nakon stvaranja ojeda, jer efikasno smanjuje iritaciju, crvenilo, zaceljuje nastale ranice i obezbeđuje kompletnu brigu o koži.

Izvor: Uspesnazena.com