TRIKOVI kako da ubrzate RAST KOSE! U jednom od ova četiri koraka, mnoge žene greše...

Ima žena koje su oduvek priželjkivale dugu kosu, ali koliko god se trudile, kosa im ipak sporo raste.

duga kosa, foto: Depositphotos/Sofia_Zhuravets
duga kosa, foto: Depositphotos/Sofia_Zhuravets
.

Prema dermatolozima, kosa u proseku raste oko šest centimetara svake godine, ali problem nastaje kada većina ljudi izgubi od 50 do 100 vlasi svaki dan.

Ako ste vi jedna od žena koja želi da ima dugu i bujnu kosu, ali vam to nikako ne uspeva, možda će vam saveti u nastavku teksta biti od pomoći...

Redovno šišanje

Možda se čini neobično, ali ako želite zdravu i dugu kosu morate se redovito šišati. Poznati frizer Majk Duenas kaže da će kosa brže rasti ako se rešimo loših vrhova koji lome kosu. Ispucali vrhovi na kraju će dovesti do toga da kosa skroz oslabi, izgubi sjaj i volumen, piše zena.hr.

Redovno češljanje

Odlazak u krevet sa neočešljanom kosom može se dogoditi samo ako ste jako umorne, ali nekoliko brzih poteza u kosi može biti izvrsno za njeno zdravlje. Redovno češljanje biće dobro za vlasište, a uz pomoć četke ulja će se ravnomerno rasporediti i kosa će biti hidrirana.

Zdrava ishrana i vitamini

Hoće li kosa biti duga i zdrava ne zavisi samo od proizvoda koji se stavljaju na kosu, nego i od toga šta unosimo u naše telo. Dermatološkinja Frančeska Bogat kaže da je važno podstaći rast kose iznutra.

Od koje hrane kosa brže raste?

"Pokušajte da povećate unos proteina, namirnicama poput ribe, graška, orašastih plodova i žitarica", preporučuje za "Good Housekeeping". Uz hranu bogatu belančevinama, vitaminima A, C i E, minerali poput cinka i gvožđa, omega-3 masne kiseline takođe mogu doprineti zdravijoj kosi.

Izbegavanje svakodnevnog šamponiranja

"Šamponiranje kose dva do tri puta nedeljno omogućava da prirodna ulja prodru u kosu, da se hidrira i raste", objašnjava Ken Paves, poznati frizer iz Los Angelesa. Za bržu i gušću kosu važno je odabrati šampon koji ima natpis "volumizing".