Ne trošite novac na pedikir u kozmetičkim salonima! Napravite sami PILING ZA PETE i to uz dva sastojka koja imate u kuhinji!

Leto je uveliko počelo, i mnogi od vas već planiraju gde će provesti letnji odmor. Žene se danima sređuju pred kupanje na plaži, pa tako mnoge posećuju kozmetičke salone kako bi i svoja stopala pripremila za letnju obuću.

stopala, foto: Sofia Zhuravetc/Shutterstock
stopala, foto: Sofia Zhuravetc/Shutterstock
.

Ponekad čak ni redovan pedikir nije dovoljan da se otarasimo stare, zadebljale kože, već je neophodno da stopalima pružimo kompletan tretman i hranljive kreme i pilinge, kako bi bila mekana poput bebine kože.

Ipak, postoji trik iz domaće radinosti koji garantuje da ćete omekšati stopala i učiniti ih negovanijim i lepšim, a za isti vam treba nekoliko sastojka, koje verujemo da već imate u kuhinji, piše zena.blic.rs.

Reč je o mlečnoj kupki za stopala, a evo šta vam je potrebno za istu:

  • 3-4 šoljice mleka
  • šaka sode bikarbone

Kako se koristi mlečna kupka za stopala?

1 Zagrejte mleko da bude toplo, ali ne i prevruće. Mleko sipajte u veliki lavor u koji mogu da vam stanu oba stopala.

2. Potopite stopala u lavor i dežite ih u toplom mleku oko pet minuta, pa tek onda dodajte i šaku sode bikarbone. Istrljajte stopala sodom, posebno one delove gde je koža tvrđa i deblja (najčešće donji deo pete i područje ispod prstiju).

3. Ostavite stopala u ovoj smesi još nekoliko minuta. Isperite ih toplom vodom i dobro osušite, a po želji namažite i masnu kremu. Trebalo bi odmah da vidite razliku - stopala su momentalno lepša i sređenija.