Muče vas tamni podočnjaci: Uz pomoć ovih pet saveta izgledaćete sveže i odmorno

Probudili ste se ujutru, pred vama je naporan dan. Nakon što ste se pogledali u ogledalo ostalo je samo pitanje: "Šta ću da radim s ovim tamnim kolutovima oko očiju?" Ne brinite, ipak postoji rešenje.

Tamni podočnjaci, foto: puhhha/Shutterstock
Tamni podočnjaci, foto: puhhha/Shutterstock
.

Krema za područje oko očiju

Kremu za podočnjake uvek držite u frižideru, jer ako je hladna imaće veću učinkovitost. Ujutru i uveče namažite kremu na područje ispod očiju i lagano masirajte. Njime možete tretirati i druge delove lice koji su vam otečeni.

Maska za područje ispod očiju

Maske hlade, umiruju i zatežu kožu i tamno područje čine svetlijim.

Kesice čaja

Kesica zelenog ili crnog čaja koje ste već iskoristili, stavite u frižider. Kada se ohlade stavite ih na oči i držite od tri do pet minuta. Kofein u njima će delovati na podočnjake pri čemu će se oni smanjiti i postaće manje vidljivi.

Svež krastavac

Sveži krastavac je poznati prirodni “lek” za podočnjake. Kriške krastavca stavite na oči i držite 10 minuta. One će ih ohladiti, smiriti, smanjiti podbulost i tamne krugove, Elle.hr

Hladna kašika

I ovo je još jedna stara metoda koja deluje, a koju primenjuju i popularne zvezde. Držite dve čiste kašike u frižideru, a ujutru ih prislonite na oči na svega nekoliko minuta. Rezultati su sjajni, naduvenost nestaje, vaše lice izgleda mlađe, odmornije i spremni ste za nove dnevne izazove.