Šta sve šteti lepoti?

Nekoliko razloga koji mogu da vam ubrzaju proces starenja, za koje možda do sada još niste čuli...

.

1. Plastične boce ne štete samo životnoj okolini, već i našoj koži

"Užasavam se ispijanja vode iz plastičnih boca", kaže američki dermatolog Karin Grosmen i objašnjava da pokreti prilikom ispijanja vode uzrokuju nastanak bora oko usana i prevremeno opuštanje mišića na tom području. Mnogo je pametnije, dodaje,  kod kuće destilovati vodu i nositi je u eko boci sa širim otvorom zbog kojeg nećemo stiskati usne pri ispijanju.

2. Opekotine ne dolaze samo od sunca

Premda smatramo da je sunce jedini izvor toplote koji šteti našoj koži, dermatolozi upozoravaju i na druge izvore. Kažu da je za stanje naše kože opasno i sedenje pored kamina jer takođe isušuje kožu, pa može oslabiti kolagen u našoj koži i dovesti do stvaranja bora.

3. Svaka hidratantna krema je dobra krema

Iako žene troše ogromne svote novca na razne kozmetičke preparate, stručnjaci upozoravaju da, kad su hidratantne kreme i losioni u pitanju, čak i najjeftinije varijante dobro obavljaju svoj posao. Premda malo luksuznije kreme za hidrataciju imaju u svom sastavu i razne dragocene dodatke, važno je da se koži vrati vlaga, a to bez problema mogu učiniti i jeftiniji preparati.

4. Sunce je svugde

Žene često zaboravljaju da sunce ne šteti koži samo leti. Čak i tokom oblačnih dana UV zraci prodiru kroz oblake i dolaze do naše kože. Zato je jako važno da uvek na licu imamo kremu sa zaštitnim faktorom, bez obzira na to da li jurimo po gradu ili uživamo na plaži.

5. "Bjuti slip" može uzrokovati bore

Američki dermatolozi slažu se s činjenicom da čak i "bjuti slip" može da izazove stvaranje bora. Navodno se na strani na kojoj najčešće spavamo stvaraju vertikalne bore na licu, pa je pametno spavati na leđima i nabaviti glatke jastučnice od svile ili satena.