Lepota

Protiv ISPUCALIH i grubih PETA pomažu dva ekstra JEFTINA sastojka: Umočite stopala u ovu smesu i biće mekša nego ikada!

Sa letom je stigla i sezona otvorene obuće, pa ako želite da pogled na vaša stopala u dobrim japankama ili sandalama ne pokvari utisak, a ne želite da trošite novac na tretmane u kozmetičkom salonu, evo recepta za "uradi sam" pedikir.

09.05.2021. - 10:23h
Ilustracija
Ilustracijafoto: Sofia Zhuravetc/Shutterstock

Postoji gomila domaćih tretmana za lepšu i mekaniju kožu stopala, ali jednostavniji i jeftiniji od ovog teško da ćete pronaći.

Dakle, da biste se otarasili suve i ispucale kože na petama, ali i priuštili sebi jedan mini spa tretman i 15-minutnu relaksaciju, potrebni su vam:

- mleko

- soda bikarbona

Potrebno je da desetak minuta stopala potopite u lavor sa mlekom. Nakon toga, dobro ih istrljajte sodom bikarbonom, pa ostavite da još malo odstoje u mleku.

Nakon toga isperite toplom vodom i namažite debelim slojem hranljive kreme. Odmah ćete primetiti koliko vam je koža stopala mekanija i nežnija. Postupak možete da ponavljate jednom nedeljno.

Ovaj savet dala je lifestyle blogerka Tabita Blu, a njeno uputsvo za ovaj recept pogledalo je više od dva miliona ljudi, koji su mahom u komentarima potvrdili delotvornost ove metode.

Izvor: Žena.blic