Lepota

BOJA KARMINA može da otkrije mnogo o vama, pa čak i to - šta želite od života?

Kažu da odelo ne čini čoveka, ali nema sumnje da stajlingom ipak šaljemo poruku o onome što nas privlači. Tako i šminka, a posebno boja karmina, makar podsvesno, otkriva kakve su nam sklonosti.

17.03.2021. - 14:00h
karmin
karmin foto: Peakstock/Shutterstock

Jarkocrveni za fatalne

Krvcrveni ruž govori samo jedno – želite da budete zapaženi. Ova boja simboliše samouverenost, ali i vašu volju da svima pokažete koliko ste strastveni i senzualni. Jednostavno volite da vam se drugi dive.

Ukoliko rado birate nijansu između ljubičaste i sive, to može značiti da volite kontrolu. Ova boja sleza otkriva da tačno znate šta radite, organizovani ste i strpljivi. Ako biste da suptilno nekoga ubedite da uradi nešto, stavite ovaj ruž.

Breskve za velikodušne

Ova nijansa šalje poruku da ste požrtvovani, dragi i velikodušni. Brinete o porodici i prijateljima i uvek ste im podrška. Za druge rado odvajate i vreme, i energiju, i ljubav. Ako želite da vas i oni koje ne poznajete zavole na prvi pogled, stavite karmin u boji breskve.

Pink za avanturiste

Avanturista ste i ne bojite se da svetu pokažete svoju pomalo divlju stranu. Uvek ste za upoznavanje novih ljudi, mesta i ništa vas ne plaši. Ako ste pak od onih koji ne vole da rizikuju, možda je vreme da isprobate upečatljivi pink karmin, pomoći će vam da se upustite u nove izazove, piše zena.blic.rs.

Volite da zavodite, ne žurite kad nešto poželite i radije biste sve natenane. Uživate u svakom trenu. U ljubavi vam više prijaju lagana neizvesnost i uzbuđenje nego osvajanja na brzinu. Ruž u boji trule višnje idealan je za one koji bi da ožive strasti u vezi.

Bebiroze za nežne

Uvek biste da budete neodoljivi, budući da i sami volite sve što je nežno i prijatno na oko, posebno decu i male životinje. Ako ste možda previše oštri ili kruti, pa biste da probudite svoju mekšu stranu, probajte ovaj ruž, delovaćete druželjubivije.

Mada crni karmin mnoge asocira na nešto negativno, ukoliko volite da ga stavljate, to znači da volite crni humor i da vas nije lako očarati. Verovatno vas privlače indi muzika i priče o buntovnicima. A ako poželite da istražite svoju tamniju stranu, crni karmin će pomoći.

Teget, zelena, žuta za kreativne

Ma koji nesvakidašnji karmin govori da ste kreativni i maštoviti. Bilo da ste povučeni ili otvoreni, nema sumnje da ste umetnička duša. Ove neobične boje pravi su izbor za one koji previše brinu šta okolina misli o njima.