Cipele sa štiklom koja izgleda kao ŽVAKA, ili obuća koja izgleda kao SPRAVA ZA MUČENJE! Da li biste ih nosili?

Štikla nalik na žvaku koja vam se zalepila za cipelu, neverovatno visoka potpetica i zlatni čovečuljci koji se penju po njoj? Svašta nam prirede poznati kad se pojave u javnosti, pa nije lako izdvojiti jedan model obuće koja, blago rečeno, nije "prijatna za oči".

obuća, foto: luanateutzi/Shutterstock
obuća, foto: luanateutzi/Shutterstock
.

Lejdi Gaga je tokom karijere imala svakakvih čudnih modnih iskakanja, posebno sa obućom. Ti njeni stilski poduhvati umalo su je koštali glave, doslovno. Gaga nije jedina, a na sajtu cdm.me izdvajaju cipele koje se ističu neobičnim dizajnom. Svaki komad krije neobičnu priču o kreatoru i inspiraciji za dizajn.

“Dvostruke čizme” Lejdi Gage

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kobi Levi (@kobilevidesign)

.

Lejdi Gaga kupila je par dvostrukih čizama koje je dizajnirao Kobi Levi, poznat po pametnom dizajnu cipela.

Pevačica je ovu obuću nosila 2011. godine nakon objavljivanja spota Born This Way, zbog čega je postala jedna od prvih poznatih osoba koja je Levijeve kreacije nosila na nogama.

Štikle nadahnute Madonom

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kobi Levi (@kobilevidesign)

.

Kobi Levi nije samo dizajner koji stvara cipele za poznate osobe, već izrađuje i modele koji su njima nadahnuti.

Tako je stvorio par zlatnih potpetica s plavom kosom u repovima i mikrofonima, oponašajući stil koji je Madona nosila devedesetih.

Cipele inspirisane žvakom

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kobi Levi (@kobilevidesign)

.

Iako možda deluje poput uobičajenog modela cipela, jedinstven detalj upravo je štikla u obliku žvakaće gume koja se zalepila.

Kobi Levi je rekao je da su ga nadahnuli oni trenuci kada nagaziš komad žvake na podu, pa ovekovječivši situaciju, dobio je inspiraciju za novi model cipele.

Ortopedska obuća Lis Desmet

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LISE DE SMET (@lisedsme)

.

Lis Desmet je dizajnerka cipela koja kombinuje estetiku cipela s modom na osnovu studija podijatrije, tj. hirurgije stopala.

Tako je stvorila svoju kolekciju obuće Hogo ortopedske strukture koja podupire petu. Ovaj model izrađen je od smole, drveta, kože.