Srpski kreator "George Styler" na Londonskoj nedelji mode

Londonska publika imaće prilike da na dan zaljubljenih vidi kreacine našeg modnog dizajnera.

.

Đorđe Tamburić, modni kreator koji stvara pod imenom George Styler, prikazaće 14. februara svoju kolekciju u okviru programa "Ones to watch" na Londonskoj nedelji mode.

Đorđe je, zajedno sa još samo troje dizajnera, odabran između 290 kandidata, na konkursu čiji su žiri činili modni eksperti i urednici vodećih modnih magazina.

Imena pobednika  premijerno su objavljena u britanskom "Vogue"-u, a rad našeg kreatora okarakterisan je kao nešto novo i uzbudljivo. Žiri je konstatovao da njegov rad predstavlja i novu eru i potpuno novi talas u modi, a najviše dopao jedinstveni stil i neobičan način korišćenja folklornih elemenata iz Srbije koje je kombinovao sa stilovima iz drugih krajeva sveta.

Modni pravac "George Styler"-s  u modi nazivaju "Svetski etno", pa čak i "Novi talas", a njegov rad  govori o multikulturalnosti i pravi paralelu izmedju tradicionalnog i savremenog.

U svojoj novoj kolekciji koju je nazvao "NetWork" on je odevnim predmetima od trikotaže pokušao da prikaže različite tipove mreža kao asocijaciju na društvo u kome živimo i radimo, ali i veliku povezanost kultura i običaja.

Projekat "Ones to watch" organizuje Fashion Scout London modna agencija za otkrivanje talenata, a smatra se da je veliki uspeh i sam poziv za učešće na konkursu, dok samo najbolji uspevaju i da pobede u veoma teškoj konkurenciji.